A photoshop mostanában lassan főgonosszá kezd előlépni, ha a nők egészséges testképéről, a média által diktált, a többség számára elérhetetlen szépségideálról van szó. Tegnap viszont bejárta a sajtót egy történet, amiben a photoshop az önzetlen segítőkészség szimbólumává vált. Hihetetlen? Pedig így van.

Egy fiatal apa, az ohiói Nathen Steffel töltötte fel kislánya képét, és azt kérte a Reddit közösségétől, hogy valaki segítsen neki abban, hogy egyetlenegy olyan képe maradjon kislányáról, Sophiáról, ahol nincsen teleaggatva csövekkel. A kislány hathetes korában halt meg, a kérés a halála után fogalmazódott meg az édesapában. „A kislányom nemrégiben halt meg, miután hosszan küzdött az életéért a gyermekkórházban – írta az apa. – Mivel rövid kis életét végig kórházban töltötte, soha nem tudtam róla olyan fotót készíteni, amelyen ne lett volna tele csövekkel. Van valaki, aki el tudja tüntetni a csöveket erről a fényképről?”

Sophia május 30-án született a columbusi gyermekkórházban, egy ritka májbetegséggel. És hiába került fel azonnal a májátültetésre várók listájára, ha héttel később meghalt úgy, hogy közben egy napra sem hagyhatta el a kórházat. Egy hónapos születésnapján az édesanyja, Emily ezt tudatta a rokonokkal és barátokkal a Facebookon: „Vannak rosszabb és jobb időszakok, de máris hosszú utat tett meg, és mi annyira büszkék vagyunk rá!”

Nagyon sokan megmozdultak az apa kérésére. Az egyikük például ezt írta: „Addig nem tudok elaludni, amíg legalább meg nem próbálok segíteni.” Rengeteg fotó érkezett, melyekről egy aranyos baba néz vissza, aki teljesen „átlagos” abban a tekintetben, hogy semmilyen cső nem lóg ki a testéből. Volt, aki – a photshophoz nem értvén – rajzot készített a fotó alapján, ugyancsak csövek nélkül.

„Rendkívül hálásak vagyunk azért, amit a Reddit közösségétől kaptunk. Nagyon köszönjük annak a sok embernek, aki időt áldozott rá a saját életéből, hogy fotót küldjön vagy egyszerűen együttérzéséről biztosítson bennünket. Ez a legtöbb, amivel boldoggá tehettek egy apát” – írta Nathen Steffel.

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!

Ha tetszik az Anyavilág, nézz körül női oldalamon, a NőBlogon is!