Tudtad? A biztonsági gyerekülés légzésproblémákat okozhat

Nem vitás, hogy a gyerekek a biztonsági autósülésben utaznak a legbiztonságosabban. Hosszú utazások alatt azonban a gyerekülések akár veszélyesek i lehetnek az egészen pici babákra és a koraszülöttekre, légzészavart okozhatnak. Ha hosszú az út, iktass be több pihenőt!

gyerekülés autósülés közlekedésbiztonság légzészavar

A biztonsági gyerekülések - megfelelő használat mellett! - a legbiztonságosabb eszközök arra, ha gyerek is utazik velünk az autóban. (A témáról már korábban is írtam itt az Anyavilágon.)

0 Tovább

Menetiránynak háttal biztonságosabb!

Biztonsági gyerekülésekről szólva örök vita, hogy menetiránynak szembe vagy háttal üljön-e a gyerek az autóban. Vannak szabályok is, melyek például életkorhoz kötik, meddig kötelező menetiránynak háttal utaztatni a gyereket, a nagyobb gyerekek esetében azonban szabad a választás. Most kiderült, akkor döntesz jól, ha mindig menetiránynak háttal kötöd be a gyereket az autóban.

közlekedés közlekedésbiztonság gyermekülés biztonsági gyermekülés menetirány

Eddig is logikusnak tűnt, hogy frontális vagy oldalirányú ütközésnél a menetiránynak háttal rögzített gyerekülés nyújtja a nagyobb biztonságot. De úgy tűnik, hátulról jövő ütközés esetén is ez a biztosabb.

0 Tovább

Anyavilág-gyerekvilág

blogavatar

Vigyázat, a könnyed, olvasmányos külsőbe mindig komoly, szakmailag megbízható tartalmat csomagolok! Tudományos háttér hírekhez és sokakat érdeklő napi aktualitásokhoz. Gyereknevelés, egészség, betegség, pszichológia, anyaság, nőiség, a mindennapok problémái orvosi szemmel. Ha írni szeretnél nekem, itt megteheted: noblogszerkeszto@gmail.com

Ti írtátok

Feedek