Egy kaliforniai professzor, Jeffrey A. Miles megelégelte, hogy a tündérmesék mindig úgy végződnek, hogy a királyfi elnyeri méltó jutalmát, a királylányt, ezért megírta a The Princes and the Treasure (A hercegek és a kincs) című gyerekkönyvet. Két királyfi próbálja benne megmenteni a világszép királykisasszonyt, ám közös kalandjaik során egymásba szeretnek. A keresztény szülők kiakadtak, a könyv szerintük a szexuálisan perverz propaganda egy különösen veszedelmes formája.

A könyv a közkönyvtárakból is kikölcsönözhető, ezt pedig nem hagyhatta szó nélkül az amerikai nonprofit keresztény szervezet, az American Family Association (AFA) sem. A szervezet képviselője a Christian Post nevű újságnak nyilatkozott, nyilatkozatában pedig kifejtette, hogy a könyv lapjain látottak nagyon erős hatással lehetnek a fiatalok lelkére. Szerintük egyetlen felelősen gondolkodó könyvtárnak sem volna szabad kitenni a polcra egy ilyen olvasmányt, és egy felelősen gondolkodó iskola sem vehetné be a tananyagba. A könyvtárak nem tudnak minden megjelenő könyvből saját példányt tartani, dönthetnek úgy, hogy bizonyos könyveket nem vesznek fel a gyűjteményükbe, és az egyesület szerint azzal sincs semmi baj, ha a szülő kéri a könyvtárat, hogy ne tartson olvasópéldányt a nemkívánatos kötetből. A keresztény szülők nem csak a saját gyerekeik erkölcseit akarják megvédeni, de a többi gyerek kezéből is ki szeretnék venni az efféle beteges könyveket.

Az AFA szerint, ha egy szülő ezt a könyvet szeretné a gyerekének, akkor menjen fel az Amazonra, és vásárolja meg a saját pénzén, ne pedig az adófizetők pénzét költsék ilyesmire.

A teljes cikk itt.

A témában további érdekességeket olvashatsz itt:

Miért lett hirtelen leszbikus minden celeb?

Igen, feminista vagyok, sőt akár leszbikus is... közöd?

Homoszexuális párnak nem adunk gyereket!

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!