Ismersz olyan 9 évest, aki 2,5 millió lájkot gyűjtött már magának a Facebookon? Nem? Egy moszkvai kislány éppen most érte el ezt a számot a közösségi oldalon. Krisztina Pimenova kétségkívül nagyon szerethető kislány, de a lájközönt hozó népszerűséget nem ennek köszönheti.

A népszerűséget a fotói hozták meg számára. Egy divatblogon például azt állították róla, hogy „a világ legszebb kislánya” és pont. Az, hogy valóban szép, nyilvánvaló, különösen akkor, ha az átható szürkéskék szemekbe nézünk. A fotókat látva azonban az a kényelmetlen érzése támadhat az embernek, hogy elmosódik a határ a kislány és nő között.

Ezt olvastad már?

Te mire lennél képes be nem teljesült álmaidért?

A most 49 éves Brooke Shields még egyéves sem volt, amikor modellkedni kezdett, 10 éves korában már meztelenül pózolt, két évvel később pedig gyermekprostituáltat játszott Loius Malle filmjében. Szerinte Pimenova fotói nem különösen szuggesztívek. „Nem hiszem, hogy bármi rossz lenne benne, mármint ezekben a fényképekben” – mondja, ugyanakkor aggodalmat keltenek benne azok a körülmények, melyeket a közösségi média manapság teremt, egyre gyorsabban és gyorsabban terjesztve a világban az információkat, köztük a fotókat is – gyakran névtelen, sokszor felkavaró kommentekkel együtt megspékelve. „Ez viszont veszélyes lehet” – véli Brook Shields.

A Pimenova-sztori ráadásul nem is most kezdődött. Az orosz állami televízió „Vesti” című műsorában már három évvel ezelőtt „millió dolláros bébiként” emlegették a kislányt, ahol Krisztina hosszú hajjal, sokszor felnőtt módra rögzített frizurával és felnőttes sminkkel, kirúzsozva jelent meg.

Krisztina Pimenova szülei sem hétköznapi emberek. Apja, Ruszlan Pimenov a Lokomotiv Moszkva focistája, anyja, Glikerija Pimenova maga is modell, aki egyben lánya személyi menedzsere is, aki saját Facebook-oldalára néhány naponta rendszeresen posztolja lánya fotóit.

Különösen sok kritika érte azokat a fotókat, melyeken Krisztina a kád szélén vagy az ágyában pizsamában  pózol. A rajongók a kommentekben arra kérik a szülőket, hogy ne hajszolják bele a kislányt a divatbizniszbe és hagyják, hogy gyermek legyen.

Ha kíváncsi vagy, miért és mennyiért dolgoznak az orosz gyermekmodellek, látogass el a NőBlogra!

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!

Ha tetszik az Anyavilág, nézz körül női oldalamon, a NőBlogon is!