Az, hogy mit takar a családbarát munkahely fogalma, mindenkinek mást és mást jelent. De egészen biztosan nem családbarát az a munkahely, ahol már az álláshirdetésben kikötik, hogy kisgyerekesek meg se pályázzák az állást, mert gyerekkel úgysincs esélyük. Diszkriminatív? Hát persze. Törvénytelen? De még mennyire!

családbarát munkahely álláshirdetés diszkrimináció kisgyerekesek kisgyerekes anyák

Lett is belőle perpatvar a netmamik körében.

További olvasnivaló a témában: 10+1 tipp otthonról dolgozó mamiknak

 

A lenti sztorit tulajdonképpen már régebben olvastam, de most onnan jutott megint eszembe, hogy hallgatom a rádióban, hogy kiosztották az EMMI által kiírt „Családbarát munkahely” díjakat. Aki erről többet akar tudni, ide kattintson. A díjátadón elhangzott például, hogy a munkavállalás és a gyerekvállalás egymást erősítő tényező, stabil munkahely mellett könnyebb gyereket vállalni, a gyermek pedig pluszmotiváció lehet a munkavégzésben.

családbarát munkahely álláshirdetés diszkrimináció kisgyerekesek kisgyerekes anyákKisgyerekeseket nem kérünk!

Bizonyára nem így gondolja ezt az a cég, melynek hirdetését egy magát Ciarának nevező felhasználó osztott meg pár hete a Twitteren. Az Indeed nevű – Nagy-Britanniában egyébként jelentősnek számító – álláskereső portálon jelent meg egy hirdetés, melyben egy dublini olajcéghez kerestek ideiglenes szerződéssel munkatársat. Nem, nem az agysebészet területére, hiszen a hirdetés szerint a leendő kollégának vagy kolleginának az lenne a dolga, hogy felkapkodja a telefont és ezt-azt megcsináljon a számítógépen. Az ideális jelölt tehát mindehhez ért – és nincs kisgyereke: „Kisgyerekes jelöltek ne jelentkezzenek!”

Hát persze, hogy kiakadtak a kommentelők

A Twitteren megosztott hirdetés természetesen nagy felháborodást keltett. Volt, aki rögtön a lényeget fogta meg: „Oh my God, ez biztosan nem jogszerű, ugye?” Egy másik kommentelő így fogalmazott: „Feltételezem, hogy az apák teljesen rendben vannak erre az állásra. Hiszen ők csak 9-től 5-ig dolgoznak, aztán hazafelé menet még beugranak a pubba és akkor esnek haza, amikor már az asztalon a vacsora, az asszony pedig már lerendezte az idegesítő kölköket!”

„Milyen szinten gondolták azt, hogy ez így rendben van? Nem találok szavakat” – írta egy harmadik hozzászóló.

Annyira azért ne legyünk naivak, hogy egyes álláshirdetésekbe nincs a sorok közé bekódolva, hogy kisgyerekes jelöltek nemkívánatosak az állásinterjún, hiszen nagyjából ezt szokta jelenteni „gyakran van szükség túlórákra” vagy a „határidőorientált cég vagyunk”. No de ennyire direktben, bele a kisgyerekesek képébe? Ahogyan egy nő rámutatott, ez a fajta megfogalmazás sok hirdetésben megjelenik, de ennél azért kicsit jobban elrejtve.

Egy fejvadász cégnél dolgozó kommentelő egyenesen nem hitt a szemének: „Fejvadász cégnél dolgozom, és leesett az állam, amikor ezt a hirdetést megláttam.”

A felháborodás hatására az Indeed levette az oldaláról a hirdetést. Amit annál is inkább jól tette, mert Írországban – sok más országhoz hasonlóan – törvénytelen a munkavállalókat a családi állapotuk alapján diszkriminálni. Ezen túlmenően azonban nem kommentálták a történteket.

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ez is érdekelhet:

Segítség, anya vagyok, és halálosan fáradt!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!