Nagy felháborodást keltett a szülők körében karácsonykor a Play Doh egyik terméke, egy gyurma- (vagy süteménykészítő?) szett. A műanyag segédeszköz úgy egyébként rendben van, a dugattyú eltávolítását követően azonban nem más néz farkasszemet a gyanútlan szülővel és ártatlan gyerekkel, mint egy férfi nemi szerv kissé leegyszerűsített változata.

Legalábbis ezt állítják azok a szülők, akik szerint a Hasbro játékóriás jól kiszúrt azokkal a szülőkkel, akik abban a reményben perkálták ki a 20 font (kb. 7600 forint) körüli összeget a játékért, hogy ezzel egy hasznos fejlesztő játékot vásárolnak karácsonyra a porontynak, amivel aztán alkothat kedvére. Aztán mégse.

Ezt olvastad már?

A koraszülötteknek sincs helyük a Facebookon

Sterilizációs műtét biciklipumpával

A skandalumról beszámoló hírek alatti kommentek most is arról tanúskodnak, hogy az eset megint csak megosztotta a szülőket. A The Independent oldalán hozzászólók között van olyan, aki szerint mindez jól példázza, miként képesek már az egészen kis gyerekek ártatlanságát is megtorpedózni az anyagi haszon reményében. Egy másik kommentelő azt írja, hogy szerinte teljesen rendben van a játék, és a maga részéről semmilyen gusztustalan gondolata nem támadt a játékot látva. Talán jellemzőnek is mondható, hogy véleményére azonnal érkezett a replika „Nem vagy te véletlenül amerikai?” formában. Egy korosabb férfi „Ez egy gyermekjáték?” kérdéssel csodálkozik rá a látottakra, mire rögvest meg is kapja a választ: „Igen. És akkor mi van?”

Megint más empirikus úton igyekezett meggyőződni arról, mit is gondolnak az „érdekes” formájú szerkentyűről a leginkább érdekeltek, a gyerekek: megmutatta a fotókat 7 éves kisfiának. Állítólag a következő válaszokat kapta: 1) fecskendő, 2) tejszínhabkészítő, 3) kard (utóbbi alapján kétségtelen, hogy a gyermek rendelkezik képi fantáziával).

A Play Doh közleménye szerint bárkinek más játékra cserélik a kifogásolt terméket, ha azt az ünnepek után visszaviszi az üzletbe.

Magam kissé vegyes érzésekkel nézegetem a műanyag készlet darabját. Valóban mérgezzük az ártatlan lelkeket, vagy csak rossz az, aki rosszra gondol, és már megint túlreagálnak valamit a (túlságosan) tudatos szülők? Lehet, hogy egyszerűen nem fér bele a bio kölesgolyó által behatárolt világba?

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!

Ha tetszik az Anyavilág, nézz körül női oldalamon, a NőBlogon is!