A Facebook vezetése úgy változtatott a szabályokon, hogy mostantól nem tilos szoptatós fotókat közzétenni. Mint kiderült, feketén-fehéren ez eddig sem volt sehol leírva, hogy a szoptatós képek tiltott tartalomnak minősülnek, de időről időre panaszkodtak a felhasználók, hogy azok a képeik, melyeken látszik a mellbimbó is – a moderátorok éberségének köszönhetően – mindig igen kérészéletűnek bizonyultak a Facebookon. Az indok mindig az volt, hogy ezzel megsértették a „meztelenség és pornográfia” tilalmára vonatkozó szabályokat.

A most bejelentett változtatást a #FreeTheNipple online kampány résztvevői könyvelhetik el sikerként, mely az ellen lépett fel, hogy a közösségi oldal a meztelen képek tilalmára hivatkozva eltávolította ezeket a fotókat − függetlenül attól, hogy valóban szexuális töltetű fotóról volt-e szó. Most a vezetőség utasította a moderátorokat, hogy kontextusában nézzék a képeket, és ahol a női mell nem szexuális tartalommal jelenik meg (például szoptatást ábrázol vagy mellrák miatt operált mellett), azt nyugodtan hagyják fenn az oldalon.

A módosítás tesztelésére egy amerikai baba-mama blogger, Paala Secor gyorsan meg is osztotta szoptatós fotóját lájkolóval rendelkező profilján. Hogy mi lett a fotó sorsa, az a NőBlog cikkéből kiderül.