A Fidesz-frakció mai ülésén foglalkozik Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. kerületi polgármester azon javaslatával, amely a 12−18 év közöttieknek, a választott politikusoknak és az újságíróknak évenként kötelező drogtesztet írna elő − közölte Tuzson Bence, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté a Facebookon azt írta, hogy a drog életveszélyes, „féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is”. Szerinte érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára.

Ezt olvastad már?

Drog, Ibiza, Peru - ingyensajt csak az egérfogóban van

A politikus, a Fidesz kommunikációs igazgatója javasolta, hogy a kormánypárt parlamenti frakciója tárgyalja meg a kérdést, és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabálytervezetet.

Eddig a hír. Hogy miért pont a gyerekekre, a politikusokra és az újságírókra csap le a drogmentesítő ököl, az nem teljesen világos – bár az ötletgazda próbált némi magyarázattal szolgálni, de még így sem világos. Mert akkor már a pedagógusok miért maradnak ki a jóból, hiszen ők meg a legveszélyeztetettebbeket nevelik – nem is szólva az összes szülőről? Vagy az orvosok, akik a legveszélyeztetettebbeket, a döntéshozókat és a közvélekedést formálókat gyógyítják? Vagy a buszvezetőket, akik ugyancsak őket szállítják A-ból B-be, nem mindegy hát, vannak-e köztük drogosok vagy sem.

És a sor tetszés szerint a végtelenségig folytatható. Évenkénti kötelező drogtesztet mindenkinek? És évenként kötelező drogtesztet a drogtesztet végzőknek? És évenként kötelező drogtesztet a drogtesztet kitalálóknak? Ja, ők már eredetileg is a kiválasztottak között vannak. Vagy nem?

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!

Ha tetszik az Anyavilág, nézz körül női oldalamon, a NőBlogon is!