A múlt hét megrázó híre volt, hogy egy paraguayi kislány 11 évesen világra hozta gyermekét. Kislány az újszülöttet. A terhesség nemi erőszak útján fogant, az erőszaktevő maga a kislány mostohaapja volt. Miután a paraguayi hatóságok elutasították az abortusz iránti kérelmet, a kislánynak meg kellett szülnie gyermekét. Az eset ismét rávilágít, hogy felül kellene bírálni az igen szigorú latin-amerikai abortuszellenes törvényeket.

Ezt olvastad már?

A sátásnizmus lenne a megoldás a szabad abortusz jogára?

Utazz az abortuszért!

 

A médiában csak „Mainumby”-ként emlegetett (gyermek)anya 3 kiló 55 dekás kislánynak adott életet a paraguayi fővárosban működő Reina Sofia kórházban, melyet a Vöröskereszt működtet. Mivel a természetes szülést túlságosan kockázatosnak tartották az orvosok, császármetszéssel segítették világra az újszülöttet. Sem az anyánál, sem az újszülöttnél nem fordult elő semmilyen komplikáció. 

Az eset akkor került először napvilágra, amikor a kislányt az édesanyja április végén kórházba vitte azzal, hogy hasa megduzzadt és fájdalmas. A kislány ekkor még csak 10 éves volt, ám már túlhaladt terhessége félidején. Az édesanya már 2014 januárjában jelentette a hatóságoknak, hogy partnere szexuálisan zaklatja a kislányt, a hatóság azonban semmit nem lépett az ügyben. A kislány, két testvére, az anya és a mostohaapa egy bérelt szobában lakott a paraguayi főváros egyik külső kerületében.

Miután az orvosok észlelték, hogy a kislány terhes, az anya abortusz iránti kérelmet adott be. Ha kíváncsi vagy, hogy a közegészségügyi minisztérium képviselője hoygan foglalt állást az ügyben, látogass el a NőBlogra!

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!

Ha tetszik az Anyavilág, nézz körül női oldalamon, a NőBlogon is!