A napokban erősen megosztotta a szülői közvéleményt a svéd gyerektévé egyik műsora, melyben férfi és női nemi szervek táncoltak és énekeltek. A legtipikusabb szülői vélemény szerint ilyen fiatal korban teljesen felesleges ilyenekkel traktálni a gyerekeket.

A mindössze egyperces klipet a CBeebies svéd megfelelőjén, a Barnkanalen nevű csatornán láthatták az egészen kisgyerekek. A dalban olyan kifejezések hangzottak el a puncik és fütyik „szájából” (jó kis képzavar), melyeket talán a kisgyerekek is gyakran használnak intim testrészeik megnevezésére, ez a svéd gyerekek esetében nevezetesen a snipp és a snopp.

Ezt olvastad már?

Vér és erőszak - de hiszen ez csak egy gyerekfilm!

A klip egy olyan műsor részét képezte, mely a 3 és 6 év közötti gyerekeket szándékozik megtanítani a testrészeikre. A The Local című svéd hírportál idéz is a dalocskából, miszerint a „hüvely szuper jófej, csak üldögél ott és oly elegáns”, továbbá „Willie (ő a férfi nemi szerv) és Twinkle (ő pedig a női nemi szervet testesíti meg) jó kis banda”.

A rövid kis rajzfilm felkerült a Youtube-ra (ide kattintva megnézheted), ahol már eddig is több mint 3 millióan töltötték le. A dalnak már saját Facebook oldala is van, amit elárasztottak a szülői kommentek. „Mi a jó ég van? Mi a franc ez? Erre mondják, hogy oktatási célzattal készült? Mindig azon gondolkodom, mennyi drogos van a gyermekek szórakoztatását kiszolgáló iparágban” – írta egyikük. Egy másik komment inkább támogatja az ötletet: „Szuper kis dal a világ legtermészetesebb dolgáról. Mulatságos dal és mulatságos videó. Túl sok az olyan rossz felnőtt, aki valami természetes és szép dolgot úgy állít be, mintha az szégyellni való volna.” Megint mások túlzott szexualizálással vádolják a film készítőit, a hüvely ugyanis mint egy aranyos és ártatlan személy jelenik meg a filmben, míg a pénisz egy vad macsó.

A klip egy olyan műsor részét képezte, mely a 3 és 6 év közötti gyerekeket szándékozik megtanítani a testrészeikre. Amiből ugye nagy felháborodás lenne, ha a szemünk vagy a fülünk működésének ismertetése kimaradna. Akkor?

Felesleges prüdéria vagy tényleg nem kell ilyenekkel tömni egy négyéves fejét? Szerinted?

Ha kíváncsi vagy a film alkotójának és egy tévés szakembernek a véleményére, látogass el a NőBlogra!

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!

Ha tetszik az Anyavilág, nézz körül női oldalamon, a NőBlogon is!