A napokban elég nagy visszhangot keltett egy fotó, amin egy nő nemcsak saját gyerekét, hanem egy baráti gyerekét is szoptatja. Nem nagy ügy – mondhatnánk. A kép különlegességét az adja, hogy a rajta szereplő gyerekek mind öt körül járnak. Nem öt hónap, hanem öt év körül.

 

Pedig nem is olyan ritka az úgynevezett „kiterjesztett” szoptatás (amikor a gyerek egyéves korán túl is szopik), mint gondolnánk.

Ezt olvastad már?

Jobb a babának, ha az anya is szoptat

Szoptatni vagy sem: azegyik legfontosabb döntés joga

 

A floridai fotó, Natalie McCain egész fotósorozatot szentelt a témának. A fekete-fehér fotókon óvodás, sőt kisiskolás korú gyerekek szerepelnek, anyuk mellén lógva. Ezek az anyák azt mondják, hogy a szoptatás számukra már nem is igazán táplálási forma, hanem a kötődés kifejeződése, célja pedig annak erősítése. Ahogyan a fotósorozat címe is mondja: „Mi nem „még” szoptatunk, hanem egyszerűen csak szoptatunk”. A képsorozathoz történetek és anekdoták is csatlakoznak a szülőktől, akik az őket ezzel kapcsolatban érő negatív tapasztalatok mellett beszámolnak arról a hihetetlen kötődésérzésről, amit akkor éreznek, amikor gyereküket szoptatják. Tegyük hozzá, 2, 3, 4, sőt 5 éves gyereküket.

Ha kíváncsi vagy a részletekre és további fotókat is nézegetnél, látogass el a NőBlogra!

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!

Ha tetszik az Anyavilág, nézz körül női oldalamon, a NőBlogon is!