A 46 éves Jill Goodrum három évvel ezelőtt azért kereste fel a háziorvosát, mert bal karját nem tudta a válla fölé emelni. Az orvos úgy vélte, hogy az ötgyerekes édesanyának, négyunokás nagymamának egyszerűen teniszkönyöke van és ennek megfelelően kezelte őt két éven keresztül. Egészen addig, amíg 2013-ban egy kemény tapintatú csomó jelent meg Jill egyik mellében. Ekkor derült ki, hogy a teniszkönyöknek tulajdonított panaszok hátterében valójában mellrák állt, annak is egy különösen agresszív formája.mellrák emlőrák teniszkönyök adománygyűjtés

A diagnóziskor azt mondták az orvosok, hogy addigra már talán 3-4 éve is fennállt a betegsége. Jill azonban soha nem hibáztatta háziorvosát azért, mert nem ismerte fel a betegségét. Azt mondta, nagyon nehezen megfoghatóak voltak a tünetei.

Ez év elején úgy tűnt, hogy hepiend lesz a történet vége. Egy április kanári-szigeteki nyaralás után azonban Jill rosszul lett, és kiderült, hogy betegsége kiújult. Néhány nappal ezelőtt, május 21-én halt meg kemoterápia során fellépett vérmérgezés (szeptikémia) következtében.

Életének utolsó hónapjait azzal töltötte, hogy 10 ezer fontot gyűjtsön össze a Facebookon két alapítvány számára. Tervét végül nem sikerült megvalósítania, hiszen haláláig mindössze 6400 font gyűlt össze. De úgy tűnik, hogy halála után mégis összejön annyi pénz, amennyiről álmodott. „Azon a héten, amikor Anya meghalt, több mint 1500 font érkezett szerte a világból – mondja legidősebb lánya, Lyndsey Todd. − A ronda igazságról posztolt azzal kapcsolatban, milyen dolog együtt élni a rákkal. Folytatom, amit elkezdett – nem szakadhat félbe a halálával. Annyira büszke vagyok rá nagyon sok mindenért. Mindenki szerette, aki ismerte. Mindhárom szülésemnél ott volt és segített. Csodálatos asszony volt.”

A családtagok most egy adománygyűjtő oldalon gyűjtenek azért, hogy Jill álma, a 10 ezer fontnyi adomány összegyűjtése sikerüljön.

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

 

További olvasnivaló mellrák témájában:

Nekem még sok dolgom van, nem érek rá meghalni

Nem egy hajszálon múlik (videóval)

A mellrák igazi arca

A Make-up Free Selfie és a mellrák

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!