…amikor véresre verte azt a 18 éves fiút, aki szexuálisan molesztálta a 11 éves kisfiát. A 35 éves amerikai apa azzal hívta fel a 911-es segélyhívó számot: „Küldjenek egy mentőt. Szüksége lesz rá.” A 19 éves Raymond Frolandert a mentők előbb a legközelebbi kórházba szállították ellátásra, mielőtt a rendőrségre került volna. A feldühödött apa úgy összeverte, hogy még a bírósági tárgyalások alkalmával is duzzadt volt az arca a veréstől.

Ezzel együtt tagadta, hogy szexuálisan molesztálta volna a 11 éves kisfiút, azt azonban elismerte, hogy már évek óta zaklatta a kicsit.

Az apa ellen nem emeltek vádat súlyos testi sértésért, és úgy tűnik, hogy a rendőrség azon az állásponton van, hogy tette indokolt volt. „Az apa úgy viselkedett, ahogyan egy apának viselkednie kell. Semmi olyasmit nem látok a történetben, ami alapján bűncselekménnyel vádolhatnánk az apát – nyilatkozta Daytona Beach rendőrfelügyelője, Mike Chitwood. − Van egy 18 éves fiú, aki minden kétséget kizáróan kipécézte magának a kisebb fiút, akit sorozatosan zaklatott.”

Az esettel kapcsolatban nyilvánosságra hozott fotók tanúsága szerint a feldühödött apa alaposan helyben hagyta a támadót: zúzódások borítják a 18 éves fiú arcát, ajka és szemhéja feldagadt. A 911 diszpécserének arra a kérdésére, hogy szerepelt-e a történetben fegyver is, az apa ezt válaszolta: „A lábam és az öklöm.”

A 35 éves férfi éjjel 1 óra körül azzal ment el otthonról, hogy vesz valamit enni, és amikor hazaért, gyanús zajokat hallott a hálószobából – áll a nyomozati anyagban. Ezekkel a szavakkal hívta fel a segélyszámot egy pénteki kora reggel: „Arra érkeztem meg, hogy egy felnőtt fickó molesztálja …-t (itt a kisfia nevét említette). Felegyenesedett, a nadrágja a bokájára csúszott, egyéb magyarázatra nem volt szükségem. Azonnal véresre vertem. De nem öltem meg. Leütöttem, a padlón fekszik. Áthúztam a nappaliba. Küldjenek egy mentőt. Szüksége lesz rá.”A kiérkező mentők eszméletlen állapotban találták Frolandert.

A kisfiú azt mesélte a rendőröknek, hogy videójátékokat játszottak a barátokkal, ám amikor a többiek elmentek, Frolander hátravitte őt a szobába és lehúzta a nadrágját. Azt is elmondta, hogy a nagyobb fiú már három éve folyamatosan molesztálja, zaklatja. A két fiú egyébként szoros rokoni kapcsolatban álltak egymással, ennek pontos természetét azonban a rendőrség nem hozta nyilvánosságra.

„Egy 11 éves fiúról van szó, akinek szaladgálnia kell és videójátékokat játszani, nem pedig ilyen dolgokkal foglalkozni” – mondja a rendőrfelügyelő. A férfi ellen nem emelnek vádat, a 18 éves fiút azonban 12 év alatti gyermek megrontásával gyanúsítják. Talán ügyvédje is van, de ez nem biztos.

Önbíráskodás vagy jogos igazságtétel? Szemet szemért, fogat fogért?

...a cikk folytatásáért látogass el a NőBlogra.

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!