Az utóbbi napokban végigszáguldott a közösségi oldalakon egy videó. A felvételen egy katona látható, aki minden idegszálával a telefonjára mered. Brooks Lindsay katona, aki texasi állomáshelyéről igyekezett Mississippi állambeli otthonába, hogy ott lehessen felesége mellett a szüléskor. A gép késett, így az apa a Facetime-on keresztül izgulta végig kislánya születését, míg a csatlakozásra várt a dallasi reptéren.

apás szülés repülőtér facetime

Zsepiket elő, megható sztori következik.

 

apás szülés repülőtér facetimeA videót az egyik utastárs készítette, és ő volt az is, aki feltöltötte saját közösségi profiljára a következő szöveggel: „Ezzel a katonával egy gépen utaztunk tegnap. A gép késett, ezért csak a Facetime-on keresztül lehetett „jelen” kislánya születésénél. Sírt, és mi teljes szívünkkel együtt éreztünk vele. Helyet adtunk neki. Amikor a baba felsírt, egy emberként örültünk vele. Azért osztom meg ezt a videót, mert szeretném, ha nem feledkeznénk meg róluk, aki mindent feladnak azért, hogy bennünket védjenek."

Brooks felesége, Haley így mesélte el, mi történt mindeközben Mississippiben:

apás szülés repülőtér facetime„Amikor kiderült, hogy a babával valami gond van, ezért meg kell indítani a szülést, a honvédségi protokoll szerint azonnal hívtam a Vöröskeresztet, hogy eltávozást kérjek a férjemnek, hogy mellettem lehessen a szülőszobán. A legkorábbi gépre nem tudott feljutni, és a csatlakozása is késett. Így csak az anyám és az anyósom volt velem a szülőszobán. A szülést az anyósom közvetítette Facetime-on keresztül a férjemnek. Férjem a Facetime-on keresztül biztatott, hogy jól csinálom. Közben hallottam a háttérből, hogy a reptéren várakozó emberek is beszélnek és drukkolnak nekem. Brooks szólt, hogy hamarosan mennie kell, mert lassan engedik fel őket a gépre. Emlékszem, hogy az orvosom felkiáltott: „Ne engedje, hogy beszálljon! Már itt van a baba, itt van!” Így aztán a reptéri személyzet hagyta, hogy ott üljön tovább a földön, kivárták, míg megszületett a kislányunk, és csak aztán kezdték a beszállítást. A férjem sírt a meghatottságtól, amikor meglátta a kislányunkat a telefonján keresztül. Végül két órával a kislányunk, Millie születése után érkezett meg a kórházba. Percekig csak fogta a kezében Millie-t és csak azt hajtogatta, hogy úristen, el sem hiszi, hogy gyerekünk van.”

Itt a videó, nézegess te is reptéren üldögélő apát, amint élő egyenes adásban figyeli kislánya születését.

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

 

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!