Sokszor sok helyen leírták már, mire kell figyelniük a lányoknak, ha nem akarnak áldozattá válni. A trükk egyszerű: egy óvatlan pillanatban a fiúk/férfiak drogot csempésznek az italukba, aztán a magatehetetlen lánnyal már azt csinálnak, amit akarnak. Mégis se szeri, se száma az ilyen eseteknek.

drog partidrog videó

Egy videóban bemutatták, milyen könnyű ezt megtenni.

További tartalmakért kattints az Anyavilág főoldalára!

 

Börtön helyett jogsi és edzőtermi bérlet jár a drogdílereknek

Ha ki akarod próbálni a drogot, hozd haza, csináljuk együtt!

Kilencévesek árulnak drogot a suliban

A videón természetesen mesterséges körülmények között mutatják be, hogy drogot csempészni egy lány italába egyáltalán nem nehéz. A lányok persze nincsenek beavatva, ők tényleg azt hiszik, hogy az éppen megismert fiúkkal egy italra térnek be valahová. Aztán amikor a lány kimegy a mosdóba, a drog máris a poharába kerül. Sőt még az is elég, ha egy pillanatra félrenéz, így szem elől téveszti az italát. A kísérlet végén értelemszerűen elmagyarázzák a lányoknak a szituációt és megmutatják azt is, hol vannak azok a kamerák, melyek rögzítették a történteket.

Nem lehet elégszer ismételni a szabályokat

Úgy tűnik tehát, hogy nem lehet elégszer elmondani, mennyiire fontos, hogy a fiatal lányok a buliban ne igyanak olyan italból, melyet nem előttük bontottak fel/készítettek el, és eztán se tévesszék szem elől az italokat.

Ezen kívül történtek/történnek próbálkozások olyan technikai eszközök kifejlesztésére is, melyek alkalmasak az italba csempészett drog kimutatására. Ilyen volt pár éve a PD.ID nevű eszköz, mely drog jelenlétében pirosan villogva figyelmeztet, míg zöld fénnyel világít, ha az ital biztonságosan fogyasztható.

Aztán itt van három floridai diáklány találmánya, a partidrogot kimutató szívószál is. Victoria Roca, Susana Cappello és Carolina Baigorri olyan szívószálat tervezett, ami képes jelezni több kábítószer jelenlétét is az italban. A szívószál az italba helyezve jelez: h az ital drogot tartalmaz, a szívószál vége kékre színeződik.

A legbiztosabb mégis az, ha a kamaszlányok tudják – és alkalmazzák is! – a szabályokat.

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

Börtön helyett jogsi és edzőtermi bérlet jár a drogdílereknek

Ha ki akarod próbálni a drogot, hozd haza, csináljuk együtt!

Minden, amit egy várandósnak tudnia kell a legális és illegális drogokról (1.)

Kilencévesek árulnak drogot a suliban

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!