Jóval több, mint 500 poszt, a Facebookon szép lassan közeledünk a 18 ezer követőhöz. Nagyon sokan szeretitek az Anyavilágot, a Facebookon vannak követők, akiknek a nevét már ismerősként üdvözlöm a megosztásoknál és a kommenteknél. Egyre többen szeretitek és olvassátok a blogot, mégis úgy döntöttem, hogy abbahagyom a blogolást. Hogy megértsd, miért határoztam így, kérlek, hogy olvasd végig a posztot az utolsó betűig.

anyavilág blog blogolás

További olvasnivaló a témában: Mennyit tudsz a mellrák és a nőgyógyászati rákok szűréséről?

 

Tavaly február végén döntöttem úgy, hogy az Anyavilágon mostantól rendszeresen lesznek friss posztok. Amikor el/újrakezdtem a blogolást, az lebegett a szemem előtt, hogy egyszerűen nem hiszem el, hogy mindenkinek csak a bulvárra van igénye, és az sem igaz, hogy igényes, szakmailag hiteles tartalmat csak szárazon és unalmasan lehet írni, amit aztán a kutya se olvas el. Ebből a megfontolásból született az Anyavilág és a szlogen: „Az érthető és szerethető egészségügyi weboldal”. Kezdetben egy pici félelemmel, hogy lesz-e ez iránt egyáltalán érdeklődés.

És a fogadtatás rácáfolt a legnagyobb félelmeimre is, hiszen egyre többen jártok vissza rendszeresen. A hozzászólások száma szerencsére nem tükrözi az olvasási hajlandóságot, de a nem túl sok komment azt igazolta vissza, hogy igenis van igény a szakmailag megbízható információkra, a napi bulvárnál és az üres locsogásnál mélyebb, igényesebb tartalomra is. Az Anyavilágon mostanra jóval 500 felett jár a posztok száma, és kicsit több mint egy év alatt elérhető közelségbe került a blog az 1 millió oldalletöltéshez. Ehhez persze kellett a Reblog által biztosított nyilvánosság is, ezúton is köszönöm nekik, hogy meglátták az Anyavilág blogban azt a tartalmat, ami a komolyabb témák ellenére is sokakat érdekelhet.

Hatalmas szakmai sikerként könyvelhettem el a „Hiteles egészségügyi weboldal” minősítést, ami színvonalas munkára kötelez, és aminek igyekszem minden egyes írásommal megfelelni.

Sok népszerű poszt jelent meg tavaly óta (a top 10-et itt találod), és népszerűek voltak a kvízek és a nyereményjáték is. (Ebben a kvízben azt próbálhattad ki, mennyire ismered a testedet, ebben pedig azt, mennyire vagy tisztában azzal, melyik csontunk hol található. Volt egy hasznos kvíz a nőgyógyászati szűrésekről is, legutóbb pedig olyan filmekről hoztam egy kvízt, melyek valamelyik betegséget mutatják be. A nyereményjáték pedig éppen tegnap ért véget.) Még tavaly egy kérdőívet is összeállítottam, hogy jobban megismerjem az Anyavilág olvasóit, mit szeretnek, mit szeretnének.

Mégis úgy döntöttem, hogy itt a vége, befejezem a blogolást, mert… miért is? Upsz, most látom csak, hogy a naptár április elsejét mutat!

Igen, április elseje van. Ami azt jelenti, hogy megtréfáltalak, ne haragudj. Te, aki eddig jutottál az olvasásban és szereted az Anyavilágot, ezért nem örülnél annak, ha vége lenne, ne ess kétségbe. Továbbra is naponta frissülő tartalmakkal, szakmailag megbízható egészségügyi információkkal, érdekes olvasnivalókkal várlak itt az Anyavilágon egészség, betegség, család, gyerekek, anyaság témában. Ma sem csak este lesz friss tartalom, hiszen a következő poszt már beélesítve várakozik, gyere vissza hamarosan… és a szokásos esti olvasnivalóért is… és aztán minden nap, mint eddig. 

Köszönöm, hogy itt voltál, itt vagy és továbbra is itt leszel! Szép és vidám napot kívánok neked a mai április elsején is!

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

Mennyit tudsz a mellrák és a nőgyógyászati rákok szűréséről? - kvíz

Orsócsont, borsócsont és társai – hol találhatók a testünkben? - kvíz

Mennyit tudsz a testedről? – kvíz

6 + 6 betegség a filmvásznon - kvíz

Ötéves gyerekek nem olvassák az Anyavilágot

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!