Bár meglehetős titkolózás övezte Harry herceg és Meghan Markle első gyermekének születését, az biztos, hogy tegnap világra jött a sussexi hercegi baba, akinek a nevét még nem hozták nyilvánosságra. Jóllehet a kismama mindvégig azt hangoztatta, hogy otthonszülést szeretne, úgy tűnik, mégis kórházba vonult az utolsó pillanatban.

szülés portland hospital luxuskórház luxusszülészet meghan markle harry herceg brit királyi család

Ám már ezzel is felrúgott pár hagyományt a brit királyi családban.

 

Harry herceg felesége otthon szülne – az otthonszülés szabályai

Mitől hány reggelente Katalin hercegné?

Harry herceg és felesége sokszor hangoztatta és hangoztatja, hogy másként, lazábban képzelik el a gyereknevelést, mint amit a királyi család tagjai eddig megszoktak. Megan Markle például egész terhessége alatt kitartott amellett, hogy otthonszülést szeretne, amihez már az orvos- és bábacsapatot is jó előre összeállította. Talán ezzel is szakítani kívánt a hagyományokkal, mert míg Erzsébet királynő az összes gyermekét otthon hozta a világra, azóta már változtak az idők, így korábban Diana, később Katalin hercegné is a londoni St Mary kórház Lindo szárnyába vonult a szülés előtt.

Tegnap megszületett Harry herceg első gyermeke is, ám ezt is sikerült titokban tartani a királyi család eseményei iránt oly kíváncsi brit alattvalók – és persze az újságírók – előtt is. A szülés helyszínét ugyancsak némi bizonytalanság övezte kezdetben, az biztos, hogy Meghan Markle nem a korábbi hercegi feleségek által preferált kórházat választotta, legnagyobb valószínűséggel a The Portland Hospital luxus szülészetén hozta világra a gyermekét.

Ott, ahol egy szülés ára 15 ezer fontnál (kb. 6 millió forintnak megfelelő összegnél kezdődik), ehhez jön a hotelszolgáltatás ára, és volt már olyan híresség, aki hosszabban élvezte a luxuskórház vendégszeretetét, 500 ezer fontos (csaknem 200 millió forintos) számlát összehozva magának ezzel.

Olyan hírességek szültek korábban az 1983-ban megnyitott Portlandben, mint Victoria Beckham, Gerri Halliwell vagy Liz Hurley, de a jómódú, ámde széles körben nem ismert családok körében is népszerű a szülészeti intézmény, évente körülbelül 1600 baba jön a világra a luxuskórház falai között.

Pillants be a luxuskórház falai közé!

szülés portland hospital luxuskórház luxusszülészet meghan markle harry herceg brit királyi család

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

Harry herceg felesége otthon szülne – az otthonszülés szabályai

Vilmos herceg is hibázott elsőgyerekes apaként

Katalin hercegné is bakizott a cipővásárlásnál

Mitől hány reggelente Katalin hercegné?

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!