Egy tapasztalt bába, bizonyos Emily Dial rengeteg újszülött világra jövetelénél segédkezett már. De talán még ő sem gondolta, hogy egy nap saját gyermekét segíti majd világra, ráadásul császármetszéssel. Ezzel a poszttal semmi különöset nem szeretnék mondani.

császármetszés fotósorozat saját szülés szülésznő bába

Egyszerűen csak szépséges fotókat szeretnék mutatni az egyedülálló eseményről.

 

„Tökéletes pillanat volt. Talán az egyik legtökéletesebb pillanat az életemben – mondta el az amerikai anya a People magazinnak. – Furcsa ezt mondani, de abban a percben a legnagyobb problémám a baba neme volt. Eszembe sem jutott, hogy tárva-nyitva van a hasam. Csak arra tudtam gondolni, hogy ó istenem, tényleg kislány!”

A fantasztikus pillanatokat egy profi fotós, Sarah Hill örökítette meg az utókornak, ő korábban Emily Dial szülésznői szolgáltatásait vette igénybe gyermeke világra jövetelekor. A császármetszés során készült fotósorozatot a Facebookon tették közzé. A Facebook-poszt így tudósított az eseményekről: „Ez volt életem messze leghihetetlenebb napja. Csodálatos bábám, Emily Dial császármetszéssel hozta világra gyermekét, melynek során saját maga emelte ki a hasából a babát. Hihetetlen volt. HA azt mondom, csodálatos, ez semmit nem fejez ki a pillanatról! Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy ő maga hozta világra a gyermeket, és nem hagyta, hogy az az apró tény megakadályozza ebben, hogy császármetszésre volt szükség. Remek dolog volt figyelni a kollégáit, ahogy sürögtek-forogtak körülötte. Valódi megtiszteltetésnek érzem, hogy jelen lehettem és fotózhattam az eseményeket.”

Magát a műtétet természetesen nem Emily végezte, de már előre készült arra, hogy a császármetszés legfontosabb mozzanata, a baba kiemelése az ő feladata lesz. Ennek megfelelően a császármetszés előtt maga is ugyanúgy bemosakodott, mint a császármetszést végző orvosok, és sebészi gumikesztyűt is húzott a kezére.

„A szükséges sterilitás biztosítása érdekében egy átlátszó plasztikfüggöny volt az arcom előtt, így mindent láttam, de a babát nem emelhettem az arcomhoz.

Emily úgy érzi, hogy az, hogy saját császármetszésénél közreműködött, még akkor is fontos üzenetet hordoz a többi anya számára, ha más nincs abban a kivételezett helyzetben, hogy maga emelheti ki az újszülöttet saját hasából: „A császármetszés is életre szóló élmény lehet. A császármetszés nem csak annyi, hogy fekszel a műtőasztalon. Te magad is részese lehetsz a szülésnek. Még ha nem is te emeled ki a babát, akkor is aktív szerepet játszhatsz a szülés folyamatában és magad is tehetsz azért, hogy örök emlék maradjon.”

És a végén nézegess még csodaszép képeket!

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

császármetszés fotósorozat saját szülés szülésznő bába

császármetszés fotósorozat saját szülés szülésznő bába

császármetszés fotósorozat saját szülés szülésznő bába

császármetszés fotósorozat saját szülés szülésznő bába

császármetszés fotósorozat saját szülés szülésznő bába

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!