Egy nő a Twitteren kért segítséget barátnője kislányának. Elsie autista, ezért csak egy bizonyos ruhát hajlandó felvenni. (Ezt viseli a most bemutatott fotón is.) "Kérlek, ne ítélkezzetek. Vannak dolgok az életben, amivel az ember egyszerűen nem képes megbirkózni - írta.

autista autizmus

Ezt a modellt azonban már nem árusítják, ezért arra kérte a twitterezőket, hogy akinek van ilyen otthon, attól szívesen megvásárolnák. 

 


További tartalmakért kattints az Anyavilág főoldalára!

Autista gyereknek nincs helye a repülőgépen!

Nagyra becsült gyermekpszichiáter vagy náci háborús bűnös?

Suszternak lyukas a cipője – Lehet, hogy aspergeres a gyerekem?

autista autizmusAlig posztolta ki a kérését, máris működésbe lendült a gépezet. Perceken belül nagyon sokan megosztották a posztot, és nem sokkal később érkezni kezdtek a konkrét felajánlások is. Egy anya azt írta, hogy neki pár számmal nagyobb ruha lapul otthon a szekrényben, mint a kislány mostani mérete, de örömmel elküldi, jó lesz később, ha Elsie továbbra is ehhez a ruhához ragaszkodik. Egy másik twitterező felajánlotta, hogy a minta alapján megvarrja a ruhát a kislánynak. Ez azonban csak félmegoldás lett volna, mert az is fontos, hogy az új ruha anyaga pontosan olyan legyen, mint a most használté. 
Sőt maga a ruha forgalmazója, a Next is hamarosan jelentkezett. Ők azt írták, hogy egy darab sincs már náluk raktáron ebből a már kifutott termékből, de felveszik a kapcsolatot a ruha beszállítójával, hátha náluk még akad néhány elfekvő darab. Ha nem, akkor megpróbálják megtalálni annak a lehetőségét, hogy a gyártó legyártson néhány plusz darabot Elsie-nek.
Egy anya arról írt, hogy az ő kislánya is autista, és nála is pontosan ez a modell, amit hajlandó felvenni.
Néhány nappal később újabb bejegyzés tudatta a Twitteren, hogy a ruhaprobléma egyelőre egy időre megoldódott, hála a twitterezők segítőkészségének, összefogásának és emberségének.

Az Anyavilágon több írás is foglalkozott már az autizmussal. Ha szeretnéd elolvasni, erre a linkre kattints! 

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

Tömegközlekedés egy autista szemével

Multivitaminokkal az autizmus ellen?

Ismerd meg az autista Julia családját!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!