Egy 18 éves amerikai fiatalember azzal ünnepelte a nagykorúságát, hogy beadatta magának azokat a védőoltásokat, melyeket oltásellenes édesanyja elmulasztott beadatni neki.

védőoltás oltásellenesség vakcina

Azt mondja, eddig az édesanyja döntött, most már ő dönt. Ő pedig a védőoltások pártján áll.

További olvasnivaló a témában: Hogyan ábrándultam ki az oltásellenességből és a homeopátiából?

 

A most 18 éves fiú, Ethan Lindenberger soha nem állt sorba az iskolaorvosnál, amikor a többiek az életkorhoz között védőoltásokat kapták. (Egy fiatal nő hajszálra azonos esetéről itt írtam korábban.) De minden 180 fokos fordulatot vett, amikor elérkezett az ohiói fiú 18. születésnapja, és úgy döntött, hogy ezt a nevezetesen dátumot nem egy csomó alkohollal, hanem védőoltással fogja ünnepelni. Többek között a fertőző májgyulladás, a hepatitisz elleni vakcinát is „kinézte magának”. „Anyám rendíthetetlenül oltásellenes volt és még most is az” – mesélte el a CNN-nek.

A fiú anyja, Jill Wheeler annak ellenére sem adatta be Ethannak a védőotlásokat, hogy idősebb testvérei megkapták azokat. Eztán azonban olyan oldalakra bukkant az anya a neten, melyek azt a hamis információt terjesztették, hogy a vakcinák autizmust és agykárosodást okoznak.

A fiú azonban másként látta a dolgot, ezért a Redditen kérdezte meg a többi felhasználótól, hogy kell-e szülői beleegyezés a védőoltások beadatásához: „A szüleim egy kissé idióták és nem hisznek a vakcinákban. Most, hogy 18 éves lettem, hol oltathatom be magamat? Kell hozzá szülői beleegyezés? Egyáltalán: az én koromban még megkaphatom a védőoltásokat?”

Így történt, hogy egy hónappal később beadatta magának a fertőző májgyulladás A és B típusa, az influenza és a HPV elleni oltásokat.

„Azt láttam, hogy az emberek nagyon különbözőképpen gondolkodnak a témáról, és tanulmányoztam ezeket a véleményeket. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy a védőoltás jó és hasznos dolog. Anyám másként látta a helyzetet, de amikor magam kezdtem el tájékozódni, azt kellett tapasztalnom, hogy sokkal-sokkal több érv szól a vakcinák mellett, mint ellenük” – mondta el utóbb a sajtónak.

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Az Anyavilág „védőoltás” címkével ellátott további posztjaiért ide kattints. 

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!