Ismét új taggal bővült Nagy-Britannia legnagyobb családja: a legkisebb jövevény igen hatásosan rendezte meg a „belépőjét”, hiszen éppen a koronavírus-járvány kellős közepén érkezett. A Radford-család így most már nem kevesebb, mint 22 gyerekel büszkélkedhet. Történt ez annak ellenére, hogy már valahol a huszadik vagy huszonegyedik gyerek körül pedzegették nyilatkozataiban, hogy lassan befejezettnek tekintik szokványosnak éppen nem mondható családalapítási terveiket.

radford nagycsalád

Az újszülött a család lánygyermekei között a tizenegyedik a sorban, tehát a nemi arányok pontosan kiegyenlítettek. Talán ez is egy érv lehet amellett, hogy most már újabb gyerekek nélkül is elég nagy a család.

 

További tartalmakért kattints az Anyavilág főoldalára!

A 45 éves Sue Radford és 49 éves férje most jelentette be, hogy a lancesteri városi kórházban világra jött huszonkettedik gyermekük egy kislány személyében. A Lancasterhez közeli kisvárosban, Morecambe-ben élő család legkisebb gyermeke 10 órás vajúdást követően, 3200 grammos súllyal látta meg a napvilágot. Az édesanya elmondta, hogy nem volt könnyű helyzetben, hiszen a járványveszélyre való tekintettel szó sem lehetett apás szülésről. Ez volt a legnehezebb az összes szülésem közül, de így utólag azt kell hogy mondjam, hogy egyben a legszebb élmény is. Egyelőre még nem tudtunk megegyezni a baba nevében, mert még nem sikerült olyan nevet találnunk, ami mindenkinek tetszikó – mesélte el az anya. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez valóban nem lehet könnyű feladat egy olyan családban, ahol 23 ember különböző javaslatát és ízlését kell összehangolni az újszülött nevének megtalálásakor.) A járvány „pozitív” hozadéka, hogy a családnak nem is kell nagyon sietnie a névadással, hiszen a jelenlegi helyzetben hatósági ügyintézés, így az anyakönyvezés sem halad a megszokott rendben.

És akkor a végére egy kis statisztika: mostanra az anya, Sue életéből összesen több mint 800 hetet töltött várandósan azóta, hogy 14 éves korában először teherbe esett. A 49 éves apa a kilencedik baba után vazektómiát végeztetett a további gyermekáldás megelőzése céljából, nem sokkal később azonban helyreállító műtétért folyamodott. Ez is hozzájárult, hogy a családi „orgonasíp” jelenleg így néz ki: Christopher 30 éves,Sophie 26 éves,Chloe 24 éves, Jack 22 éves, Daniel 21 éves, Luke 19 éves, Millie 18 éves, Katie 17 éves, James 16 éves, Ellie 15 éves, Aimee 14 éves, Josh 12 éves, Max 11 éves, Tillie 9 éves, Oscar 8 éves, Casper 7 éves, Alfie 5 éves, Halli 4 éves, Phoebe 3 éves, Archie 2 éves, Bonnie 17 hónapos. A népes család jelenleg egy korábbi gondozóház ból átalakított 10 hálószobás családi házban él.

A családról itt olvashattál korábban.

Fotó: Facebook

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ez is érdekelhet:

Nem jó, ha több a gyerek a családban, mint a felnőtt?

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!