Kampányt szervezett a dohányzás ellen a Sütibank elnevezésű figyelemfelhívó akció.

„Ön tudta, hogy Ady Endre naponta 120 szál cigarettát szívott el naponta? Tudta, hogy a pszichoanalízis atyja, Freud halálát a több évtizedes szivarozás miatt kialakult szájrák okozta? Tudta, hogy az autóban a gyermekek passzív dohányosnak tekinthetők, ha szüleik cigarettáznak az autóban?” – ezeket a kérdéseket tették fel a játszótereken zajló akció során. A kampány célja az volt, hogy felhívják a szülők figyelmét a dohányzás káros hatásaira, az autóban való cigarettázás veszélyeire.

cigaretta dohányzás dohányzás elleni akció Sütibank

A gyerekek is veszélyben vannak, ha az autóban a felnőttek dohányoznak – erről tájékoztatták a szülőket az akció során, melynek elsődleges célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a gyermekek számára milyen egészségtelen lehet az, ha szüleik cigarettáznak az autóban.

Az akció során a játszótereken a szülőknek felajánlották, hogy a zsebükben lévő cigarettát hangoskönyvekre cserélhetik. Az irodalmi műveket, egy Ady Endre és József Attila idézetekkel ellátott Fordban meg is hallgathatták. Aki elcserélte cigarettáját egy hangoskönyvre, az egy tortaszeletet is kapott ajándékba a CD mellé.

Te dohányzol a gyereked mellett? Naná, hogy most senki nem válaszol igennel...

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!