Egy anya igen kreatív módon hasznosította tavaly a hatalmas szennyesruha-halmot: karácsonyfát készítette belőle. Két hétig távol volt a család otthontól, ez alatt hatalmas kupac halmozódott fel a mosásra váró ruhákból. Az internet ünnepelte az ötletet.

karácsonyfa szennyes kreatív diy

Volt azonban egy valaki, aki nem lelkesedett azért, hogy egész karácsonyfára való szennyes gyűlt össze a szennyeskosárban.

 

További tartalmakért kattints az Anyavilág főoldalára!

Mindjárt nyakunkon az advent, lehet gondolkodni, ki milyen karácsonyfát díszítsen idén. Igazi vagy műanyag? Ha igazi, akkor luc, ezüst vagy normand? Ha műanyag, akkor hagyományos zöld vagy más színű, fehér, pink, esetleg fehér?

Egy ausztrál anya tavaly nagyon népszerű volt egy fotójával a közösségi oldalakon, mely egy karácsonyfa formára összerakott hatalmas szennyeskupacot ábrázolt. Azt írta a fotó mellé, hogy két hétig nem volt otthon a család, ez alatt gyűlt össze ez a tekintélyes halom szennyesből. „Majd az ünnepek után kimosom – írta. – Hacsak nem segít nekem Elf.” (Utalva az angolszász ünnepkörben népszerű karácsonyi manóra.)

Sokszor írtam már a mom-shaming jelenségéről, ami azt jelenti, hogy az anyák és úgy általában a közvélemény bármiért képes el- és megítélni, hogy egy anya hogyan neveli a gyermekét. Úgy látszik azonban, hogy a szennyesből készült karácsonyfa ötlete tetszett az internet népének, mert szinte egyetlen elítélő komment sem érkezett, mely azt az aspektusát rótta volna fel az ötletnek, hogy milyen anya az olyan, aki hagyja, hogy így elszabaduljon a helyzet szennyesruha-fronton. Ehelyett a legtöbben azt írtál, mekkora poén már karácsonyfát formázni a szennyesből, és többen írták azt is, hogy ezt nekik is ki kell próbálniuk – elvégre a szennyesmennyiség náluk is bőven rendelkezésre áll hozzá bármikor.

A Jessie Roberts nevű anya ezt írta a szokatlan karácsonyfáról készült Instagram-posztjához több mint 22 ezer követőjének: „Mint ahogy általában minden kreatív ember... én is improvizáltam.”

Nem tudom, voltak-e olyanok, akiknek nem tetszett az ötlet, mindenesetre a kommentek szinte kizárólag kedvező fogadtatást tükröztek. Egy valaki azonban biztosan nem lelkesedetta karácsonyfa méretűvé duzzadt szennyeshalomért: Jessie férje, aki – a nő szavait idézve – „nem volt elájulva az ötletért”.

De ha már szokatlan karácsonyfa, akkor hoztam pár meghökkentő fotót azt bizonyítandó, mi mindenből készíthet karácsonyfát az, aki megunta a hagyományos formákat: gumikesztyűből, könyvből, brokkoliból, borospalackból, legóból, újságpapírból, autóabroncsból, műanyag palacból és társaiból. Gyakorlatilag bármiből. Kattints a galériára!

karácsonyfa szennyes kreatív diy

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!