Egy arizonai nagypapát azzal vádol a bíróság, hogy 5 éves lányunokáját egy megtöltött fegyver társaságában egyedül hagyta az arizonai sivatagban. Az 53 éves Paul rater most kétrendbeli gyermekbántalmazás és egyrendbeli gyermekveszélyeztetés vádjával áll a bíróság előtt. Ezzel egyidejűleg 5 éves unokáját visszaadták a szülők felügyelete alá.

nagypapa sivatag arizona fegyver 5 éves

 

Rater egy vasárnap a kislánnyal együtt hagyta el az arizonai Buckeye-ben lévő otthonát, majd négy órával később bejelentés érkezett a gyermek eltűnéséről – áll a rendőrség által kiadott sajtóközleményben. A hatóságok helikopteres keresést indítottak a kislány felkutatására, a család azonban később kapcsolatba lépett velük és arról számolt be, hogy „a kislányt megtalálták egyedül, egy megtöltött fegyver társaságában a sivatagban”. A gyerekre egy szolgálaton kívüli tűzoltó és a kislány nagymamája lelt rá.

„A nagypapa adott a kislány kezébe egy puskát és azt mondta neki, hogy ha rossz emberekkel találkozik, lője le őket – mesélte az egyik nyomozó. – Azt nem tudom, hogy egy 5 éves gyerek hogyan tudná eldönteni, ki a jó ember és ki a rossz, de állítása szerint ezt a tanácsot kapta a nagypapájától.”

A seriff jelentése szerint a nagypapa elismerte, hogy valóban a sivatagban hagyta a kicsit egy puskával, míg ő elugrott pár italra és egy sajtburgerre. „Nem tudom, miért hagyott ott a papa – csípett el egy nyomozó egy beszélgetésfoszlányt a kislány és a nagymama között. − Odavitt a bokrokhoz, a kezembe adta a puskát és elment.”

Nem az iskolának (ez esetben az óvodának), hanem az életnek tanulunk?

Forrás: The Washington Post

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

 

Tetszett? Lájkolj a Facebookon!