Egy valószínűleg kellőképpen frusztrált nő azon akadt ki a Mumsnet oldalon, hogy soha az életben nem fogja megérteni, hogy „mi az ördögért kell az egész családnak elmenni vásárolni”. Szerintem nem normális, hogy a gyerekes családok teljes létszámban felvonulnak a szupermarketben a szükséges mindennapi dolgok beszerzéséhez.

vásárlás gyerekkel vásárolni gyereknevelés

Egy dühös posztban adott hangot egyet nem értésének, hogy a szülők miért gondolják azt, hogy az összes gyerekkel együtt kell vásárolniuk. „Tegnap is: apa, anya, három gyerek, egyikük sem volt idősebb 5-6 évesnél, miért??? A gyerekek unatkoztak, rendetlenkedtek, mindet végigfogdostak a polcokon.”

 

További tartalmakért kattints az Anyavilág főoldalára!

Kiderült, hogy igazából az a baja, hogy már nincs „megfelelő időpont” a közeli szupermarketben, ahol a mindennapi bevásárlásait intézi. „Ha úgy döntötök, hogy a gyönyörűséges gyermekeiteket is magatokkal hozzátok a boltba, akkor teljesen leamortizálnak benneteket (és a többi vásárlót is): „Anyaaaa, megvehetem ezt a felesleges kacatot, amit soha nem fogok használni? Vagy legalább ezt a silány magazint, a hozzá csomagolt fulladásveszélyes játékkal együtt, anyaaa, lécciii?” „Anyuciii, vehetek négy kindertojááást?” Miközben a szülők bevásárlókocsijában már egy csomó felesleges holmi van, amire voltaképpen semmi szükségük, hanem csak azért veszik meg, mert azt akarják, hogy nyugtuk legyen a saját gyereküktől addig, míg gyorsan összekapkodják azt is, amiért tulajdonképpen jöttek. A gyerekek hangosak, a szülők idegesek, miközben igyekeznek kordában tartani a hároméves, aki azért hisztizik a földre fekve az üzlet közepén, mert az ötödik kindertojást már nem kapta meg – írja.

Rögtön megoldási javaslatot is adott a helyzetre: szerinte az egyik szülőnek otthon kellene maradnia a gyerekekkel, meg a másik szülő gyorsan bevásárol. Azt írja, hogy azt megérti, ha az egyedülálló szülők, akik egész héten dolgoznak, de soha az életben nem tudja felfogni, hogy mi a frászért kell az egész családot elcipelni a bevásárláshoz. „valószínűleg csak én vagyok túl megkeseredett vagy antiszociális, de ez szerintem akkor is értelmetlen.

Sokan egyetértettek vele, olyan alig volt, aki nem

A kifakadásra számos reakció érkezett az oldalon. Egy anya például ezt írta: „Ezt én is utálom. Pláne hogy a szülők jelentős része képtelen megértetni a gyerekeivel, hogy maradjanak nyugton, mert az üzlet nem játszótér.” Mások egyetértettek vele abban, hogy a szupermarketeke a hétvégén ajánlatos nagy ívben elkerülni. Valaki azt írta, hogy pontosan ugyanezen a véleményen van: „Családostul intézni a nagy bevásárlást egyáltalán nem szórakoztató, és messze van attól, hogy a családdal töltött minőségi időnek nevezzük.”

Volt olyan is aki halkan megjegyezte, hogy ő bizony szereti elvinni a gyerekeit vásárolni magával, mert szerinte szükségük van azokra az ingerekre és információkra is, melyek egy szupermarketben érik őket. Ezt a kommentelőt azonban a többiek lehurrogták azzal, hogy ne akarjon már ilyen tökéletes szülőnek látszani.

Itt olvashatsz arról, hogy tényleg lidércnyomásos élmény-e gyerekkel vásárolni.

Fotó: Unsplash

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

Tényleg rémálom gyerekkel vásárolni?

Katalin hercegné is bakizott a cipővásárlásnál

A dezodor nem játék és nem kihívás tárgya!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!