Az egyik édességgyártó cég kedves ötlettel állt elő, amikor az iskolai uzsonnás dobozba kerülő nassolni valókra ragasztható matricákkal lepte meg a vásárlókat, melyekkel szerethető vagy motiváló üzeneteket is csomagolhat a szülő az uzsonna mellé. Nem nagy durranás, egy post-it és egy színes filctoll is megteszi − fanyaloghatnánk. Meg hogy ezek csak amolyan előregyártott, „konfekció” üzenetek, semmi személyes nincs bennük.

reklám kellogs matrica vakok gyengén látók szeretetüzenet

A matricák különlegessége azonban, hogy Braille-írással készülnek, így a gyengén látó vagy vak gyerekeket is meglephetik szüleik egy-egy üzenettel.

További olvasnivaló a témában: Rokkantként még egy Barbie baba sem boldogul

 

Nem szoktam videókat nézni a Youtube-on, reklámfilmeket meg aztán végképp nem. A múltkor teljesen véletlenül találkoztam a lenti videóval, ami azért tetszett meg azonnal, mert régebben nekem is szokásom volt, hogy a lányaim uzsonnás dobozába egy kis cetlit is elrejtettem, néha csak egy mosolygó pálcikaemberrel, néha valamilyen szöveges üzenettel. Csak hogy mindig érezzék, hogy szeretjük őket, büszkék vagyunk rájuk – és persze hogy vigyázzanak magukra, hiszen mindig hazavárjuk őket. Bevallom, hogy az viszont soha egyetlen pillanatra nem ötlött fel bennem, hogyan tudják ugyanezt megtenni azok a szülők, akiknek a gyereke gyengén vagy egyáltalán nem lát.

Az egyik édességgyártónak – ez itt nem a reklám helye, de azért leírom, hogy a Kellogg’s-ról van szó, bár ez tulajdonképpen nem is érdekes – viszont eszébe jutott, hogy ők is örülnének ilyen matricáknak.

Így készültek el ezek az öntapadós szívecskék Braille-írással, rajtuk olyan üzenetekkel, hogy „nagyon szeretlek” és hasonlók. Eredetileg a cég egy adott termékére szánták, de hát a matricának tulajdonképpen mindegy is, mire kerül.

Kedves ötlet? Igen. Reklám? Naná. De én szeretem, amikor egy cég némi szociális érzékenységet is belevisz a reklámjaiba.

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

 

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!