Pro

Kutya és gyerek – a marketingszakemberek és a filmesek szerint is kiváló konstelláció, kutyával és gyerekkel gyakorlatilag bármit el lehet adni. Egy rövid videó terjed az interneten, mely egy pitbull kölyköt és egy csecsemőt ábrázol. És annnnyire édes, ahogy a 8 hetes pitbull bemászik a 10 hetes baba mellé, nyomkodjuk is lelkesen a megosztás gombot a Facebookon.

A Youtube-ra is feltöltött videót már majdnem 700 ezren látták, lehet besöpörni a reklámbevételt. A videót egyébként a kislány édesanyja, a 25 éves észak-karolinai Brandi Hodges töltötte fel a Youtube-ra, az alábbi kísérőszöveggel: „Feltétlen csodálói egymásnak!” A baba és a kiskutya párosáról készült fotók az Instagramra is felkerültek, amit az anya eláraszt olyan fotókkal, ahol a baba és a kutya a legkülönfélébb helyszíneken ölelkeznek egymással. De valóban jó párosítás-e a pitbull és a gyerek?

Kontra

Csak pár napos hír, hogy Összemarcangolt egy nyolc éves kislányt és nagymamáját a család saját kutyája. A gyereket súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A kislány a nagyszülei házában játszott a család pitbulljával, amikor az rátámadt. A nagymama próbálta megfékezni a kutyát, de az őt is megharapta. A mentőorvos szerint a támadás során a kislány súlyosan megsérül a karján és a lábán, míg a segítségére siető nagymama csak könnyebb sérüléseket szenvedett az arcán. Egy kutyakiképző szerint, gyereket SOHA nem szabad egyedül hagyni egy kutyával akkor sem, ha egyébként szelíd, jól nevelt állatról van szó.

Az esetről szóló híradórészletet itt nézheted meg.

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

 

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!