Fekete neccharisnyák és lila tüllszoknyák – mit illendő viselni egy fiúnak?

Egy walesi iskolában komoly büntetést helyeztek kilátásba azoknak a fiúknak, akik a végzősök hagyományos beöltözős napján egytől-egyik lánynak öltöztek. Az iskola vezetése szerint ez nem más, mint a közösség megsértése és az iskola által képviselt értékek sárba tiprása. Egy apa szerint viszont nincs abban semmi rossz, ha 2 éves kisfia a lila tüllszoknyát kapja elő a szekrényből reggel, óvodába indulás előtt.

nemi identitás nemi szerepek

Fekete neccharisnyák, lila tüllszoknyák, nemi identitás, nem szerepek.

0 Tovább

Ryan vagy Ria: hétfőn férfi, kedden nő, szerdán férfi…

Krsytal Griggs soha nem tudhatja, hogy a barátja mellett ébred-e reggel. Vagy inkább a barátnője mellett. A barátja (vagy barátnője?), Ryan (vagy Ria?) ugyanis bigender. A 22 éves Ryan (vagy Ria?) aktuális nemi identitását ugyanis azt határozza meg, hogy aznap éppen férfinak vagy nőnek öltözik-e.

De tulajdonképpen mire is gondoljunk, ha azt halljuk valakiről, hogy bigender?

0 Tovább

Anyavilág-gyerekvilág

blogavatar

Vigyázat, a könnyed, olvasmányos külsőbe mindig komoly, szakmailag megbízható tartalmat csomagolok! Tudományos háttér hírekhez és sokakat érdeklő napi aktualitásokhoz. Gyereknevelés, egészség, betegség, pszichológia, anyaság, nőiség, a mindennapok problémái orvosi szemmel. Ha írni szeretnél nekem, itt megteheted: noblogszerkeszto@gmail.com

Ti írtátok

Feedek