A sátánizmus lenne a megoldás a szabad abortusz jogára?

Pro-life és pro-choice. Életvédők és abortuszpártiak. Mindenki fújja a maga igazát, mindkét félnek gondosan felépített ideológiája van arra, hogy az abortusz miért közönséges gyilkosság. Vagy nem. Sőt szabad emberi jog, rendelkezés saját testünk felett. Sokan megszólalnak a kérdésben pro és kontra, nálunk most például egy felmérés kapcsán, mely szerint az abortusz előtti kötelező tanácsadáson megalázzák a nőket. Vagy nem. Erre a legvégén még visszatérek. De hogy éppen a sátánisták szólalnak meg a kérdésben, arra álmomban sem gondoltam volna. Pedig ahogy kicsit utána olvastam, voltaképpen nem is annyira meglepő.

 0
Tovább

A fiam lila tüllszoknyát hord, közöd?

Mostanában nézelődve a világ dolgai között úgy tűnhet, hogy a férfi és női nem mint olyan, kezd kimenni a divatból. Pár éve például széles sajtóvisszhangot kapott az "Egalia" nevű svéd óvoda (aminek már a neve is sokat sejtet), ahol a "fiú" és "lány" szó tabunak számít, és a nemek közötti különbség eltüntetésének szellemében választják ki a játékokat, a meséskönyveket, de még a színeket is. Nem használják a hím- és nőnemű személyes névmásokat ("han" és "hon"), helyette bevezették a mindkét nem megjelölésére alkalmas "hen" névmást, ami eredetileg ugyan még csak nem is létezik a svéd nyelvben, de egyes feminista és homoszexuális körökben eddig is használatos volt. Most pedig itt egy apa, akinek a kisfia rendszeresen kislányruhákat, sőt egyenesen tüllszoknyákat választ reggel a gardróbból, és ez az apa szerint teljesen rendjén van, sőt.

meleg homoszexuális homoszexualitás nemi sztereotípiák

És itt átadom a szót ennek a bizonyos apának.

 12
Tovább

Pitbull és gyerek – pro és kontra

Pro

Kutya és gyerek - a marketingszakemberek és a filmesek szerint is kiváló konstelláció, kutyával és gyerekkel gyakorlatilag bármit el lehet adni. Egy rövid videó terjed az interneten, mely egy pitbull kölyköt és egy csecsemőt ábrázol. És annnnyire édes, ahogy a 8 hetes pitbull bemászik a 10 hetes baba mellé, nyomkodjuk is lelkesen a megosztás gombot a Facebookon.

A Youtube-ra is feltöltött videót már majdnem 700 ezren látták, lehet besöpörni a reklámbevételt. A videót egyébként a kislány édesanyja, a 25 éves észak-karolinai Brandi Hodges töltötte fel a Youtube-ra, az alábbi kísérőszöveggel: "Feltétlen csodálói egymásnak!" A baba és a kiskutya párosáról készült fotók az Instagramra is felkerültek, amit az anya eláraszt olyan fotókkal, ahol a baba és a kutya a legkülönfélébb helyszíneken ölelkeznek egymással. De valóban jó párosítás-e a pitbull és a gyerek?

 3
Tovább

Szívemből született – az örökbefogadás gyönyörű fotókon

Kate T. Parker büszke nagynéni. Húga és annak férje 2014 februárjában fogadták örökbe az 5 hónapos Samet. Kate úgy gondolta, hogy egészen különleges módon köszönti a legújabb családtagot. "Az egész örökbefogadási procedúra alatt tudtam, hogy fotókkal akarom emlékezetessé tenni, bármilyen baba is érkezik a családba" - mondta el a The Huffington Postnak.

örökbefogadás fotósorozat

A "Blended" című fotósorozatában − amit valahogy úgy lehetne fordítani, hogy "Keverék" vagy "Összekeveredve" − a fotóművész megörökítette Sam első pillanatait új családjában, a szeretet erejét, a várakozás kínját, egy fekete-fehér keverék család születését. Mert Sam bőre fekete.

 0
Tovább

Game over: addig interneteztek, míg a gyerek éhen halt

Kim Jae-beom azzal fogadta a rendőröket, hogy fogalma sincs, mitől halt meg a kis lánya, csak annyit tud, hogy "kezdettől fejletlen, koraszülött volt". A vizsgálat azonban megdöbbentő okra derített fényt: a gyerek egyszerűen éhen halt szülei internetes játékfüggősége miatt.

játékfüggőség játékfüggés éhen halt gyerek

Az már eléggé köztudott, hogy az internet- és játékfüggőséget az orvostudomány ugyanabba a kategóriába sorolja, mint például az alkohol- vagy drogaddikciót. Az állapot jellemzői: az adott személy ellenállhatatlan késztetést érez az adott cselekvés iránt, ha nem jut hozzá, akkor ez egyre fokozódó, kínzó feszültséget kelt benne. A függőség tárgya teljes tudatát kitölti, például az internet- vagy játékfüggők akár egész napokat képesek a gép előtt tölteni úgy, hogy elvész az időérzékelésük, nem éreznek álmosságot vagy éhséget, önmagukat, testi szükségleteiket elhanyagolják - a szenvedélyük javára. De térjünk vissza a bevezetőben említett esethez.

 0
Tovább

Mit rejt a fotográfus raktára? – az anyaság képekben

Néha egy lomtalanítás kincseket hoz felszínre. Egy idős fotográfust, bizonyos Woodfin Campet arra kérte korábbi ügynöksége, hogy vigye el a dobozait egy bezárásra ítélt raktárból. Így talált rá a 83 éves fényképész az "anyák" feliratú dobozra, tele anyák és gyerekek gyönyörű képeivel.

anya anyaság fotók

Méghozzá nem is akármilyen fotókra, hanem azokra, melyeket később Pulitzer-díjra is jelölt albumához, a Familyhez (család) készített - társszerzőségben Margaret Mead antropológussal. Bár már csaknem fél évszázad eltelt azóta, hogy Heyman közzétette ezeket a fotókat, mai szemmel nézve azt bizonyítják, hogy az anyaság nem változik: dolgozunk, küzdünk, nevetünk és szeretünk.

Nézegessetek szép képeket az anyaságról!

 0
Tovább

Könnyebb az altatás, ha a szülő is jelen van

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer valahol messze egy kórház. Az egyik nap az egyik altatóorvosnak olyan gyereket kellett volna elaltatnia egy mandulaműtét előtt, aki nagyon izgatott volt és sírt, szorosan átölelte az édesanyját a műtő ajtajában és azt akarta, hogy az édesanyja is vele menjen a műtőbe. "Azt gondoltuk, miért is ne, és megengedtük az anyának, hogy együtt maradjanak. Az altatás bevezetésének ideje alatt a gyermek mindvégig az édesanyja karjában volt, fantasztikus tapasztalat volt" - mesélte később az az altatóorvos, akinek az eset ötletet adott egy tudományos vizsgálat elvégzéséhez.

műtét altatás anesztézia szülő jelenléte gyermek kórház kutatás

 0
Tovább

A kutya jöhet az ágyamba, a gyerek nem

Babás-mamás blogokon az örökzöld, megkerülhetetlen kérdések egyike: együtt aludni vagy külön? Az Anyavilágon sem kerülhetjük meg a kérdést. Persze nem is akarjuk. Pláne hogy éppen most jelent meg a kérdésben egy újabb állásfoglalás, ezúttal az angoloktól. Hogy rögtön lelőjem a poént, semmi újdonság nincs benne, ugyanazt mondják, mint az amerikai gyermekgyógyász társaság ismételget évek óta: a gyerekkel egy ágyban aludni márpedig veszélyes. A babára nézve.

bölcsőhalál hirtelen csecsemőhalál SIDS bed-sharing co-sleeping egy ágyban alvás

 0
Tovább

Pedofil papok játékszere voltam, nem érdemlek semmi jót

A hét egyik híre az volt, hogy Ferenc pápa hat olyan áldozattal találkozott, akiket gyermekkorukban pedofil papok molesztáltak. Az egyikük az 57 éves Paul Sanders, aki a pápával találkozás kapcsán beszélt arról, mi történt közte és két pap között. Öt teljes éven át. A sebek azóta sem gyógyulnak, de a férfi továbbra is hívő, aki jó embernek tartja Ferenc pápát.

pedofília pedofil pap pedofil papok Ferenc pápa Jorge Bergoglio

 0
Tovább

Keresztre feszítsük-e gyereket, ha maszturbál?

A fenti szerkezet képe az utóbbi hetekben szinte minden nap felbukkant a falamon. Megosztotta boldog-boldogtalan, kattintásgeneráló szándékkal szinte az összes babás fórumon, Facebook-oldalon felbukkant. Jött is rá a sok "hű" meg "ha", meg "ezek elmebetegek" és egyebek, szóval bejött a dolog. Sokszor észrevettem már, hogy az ilyen futótűzként terjedő irformációk esetében mindenki a Megosztás gombra kattint, ezerszám születnek az egymásra kísértetiesen hasonlító hozzászólások, de szinte senki nem veszi a fáradságot, hogy pár kattintással utánanézzen a dolognak. Én most (is) megtettem.

maszturbáció maszturbalas maszturbál a gyerek önkielégítés

 0
Tovább

A legtöbb halálesetet okozó drog, a cukor…

…mégis belefér a gyerek egészséges étrendjébe az édesség, ha…

cukor gyerekek dietetikus

Ha megkérdeznénk, melyik drog követelte a legtöbb emberéletet az évszázadok során, bizonyára sokféle válasz érkezne, de helyes választ valószínűleg csak kevesektől kapnánk. Egy olyan szerre kell gondolnunk, ami könnyen beszerezhető és napjainkban ráadásul olcsó is. A cikk végén a dietetikus tanácsai arról, mikor és mennyi cukrot egyen/ehet a gyerek.

 0
Tovább

Zsidó kislány népszerűsítette a Harmadik Birodalmat

Annak idején a németországi náci párt Hessy Taft fotóját választotta egyik plakátjára, mely azt volt hivatott bemutatni, hogyan néz ki egy "tökéletes árja" baba. De Joseph Göbbels propagandagépezetének fogaskerekei közé homokszem került: Hessy Taft valójában zsidó.

zsidó zsidó kislány nácik Harmadik Birodalom Hessy Taft

 0
Tovább

Az egyik csevegett, a másik pelenkát keresett – a baba meghalt

Egy brit házapár ellen éppen most folyik per amiatt, mert 9 hónapos kislányukat felügyelet nélkül hagyták a fürdőkádban, és mire az apa visszament hozzá, a kislány belefulladt a kád vizébe.

vízi balesetek kisgyermekek halál fulladas fulladásos balesetek

 0
Tovább

Hiteles egészségügyi weboldal

Anyavilág-gyerekvilág

blogavatar

Dr. Simonfalvi Ildikó vagyok, két gyönyörű és okos felnőtt nagylány egyáltalán nem elfogulatlan édesanyja. Orvos vagyok, és szeretném átadni mindazt, amit a gyereknevelés orvosi, pszichológiai és hétköznapi vonatkozásairól az évtizedek alatt tanultam, olvastam és anyaként magam is megtapasztaltam és mai is megtapasztalok. Vallom, hogy orvosként, szakmabeliként szülőknek, laikusoknak írni hatalmas felelősség. Ennek szellemében születnek az Anyavilágon megjelenő írások. De kérlek, ne feledd, hogy bár az egészségügyi témájú írásaimat a legnagyobb gonddal és utánajárással készítem, az Anyavilág cikkei mégsem helyettesíthetik az orvosi szakvéleményt! Ha írni szeretnél nekem, itt megteheted: noblogszerkeszto@gmail.com

Kövess a Facebookon!

Ti írtátok