Egy kézzel is gyönyörű a kislányom - fotósorozat

Egy Holly Spring nevű fotós gyönyörű fotósorozatot készített kislányáról, aki egy ritka bélbetegséggel és végtaghiánnyal született: nem fejlődött ki a bal keze keze. A fotós anyuka azt mondja, azért készítette a fotósorozatot, hogy megmutassa: a kislánya előtt nincsenek akadályok, bármit el tud érni, ha hisz és bízik saját magában.

Kattints a poszt folytatására és nézd meg a fényképeket, melyek elnyerték a NZIPP/Epson Év Fotósa idei díját!

0 Tovább

Ha nem tudok tökéletes anya lenni, inkább meghalok

Már-már közhelyszámba megy, hogy hatalmas nyomás van a nőkön. Ha anyák, akkor még inkább. Nyomás a család, a barátok, a társadalom, az orvosok részéről, hogy minden tökéletesen működjön. Hibázni nem szabad, különben ítélnek. Meg- és elítélnek.

A The Daily Beast oldalon Jean Kim ír a jelenségről "Szülés után stigma: miért követett el öngyilkosságot a betegem?" címmel.

0 Tovább

Sajnálom, ha szenved a gyereke, de mit mondhatnék?

Egy cukorbeteg tinédzser nem mehetett moziba. Ennek így önmagában nem sok hírértéke van. De ha hozzátesszük, hogy a fiút a mozi tulajdonosa tiltotta ki amiatt, mert a gyerek be akarta vinni a nézőtérre a vércukoresés esetére magával hozott rágcsálnivalót és gyümölcslevet - ahelyett, hogy mindezt a mozi büféjében vette volna meg, jó borsos áron.

Ezeket a dolgokat egyébkén nem kifejezetten a mozilátogatás idejére állította össze magának, hanem mindenhová magával viszi veszély esetére.

0 Tovább

Bolívia szentesíti a gyermekmunkát – értük, nem ellenük?

Egy új bolíviai törvény értelmében már a 10 éves gyerekek is legálisan dolgozhatnak, ami éles ellenkezést váltott ki a nemzetközi emberjogi szervezetek részéről. Az ellenzők azzal érvelnek, hogy a jogi könnyítés ellent mond az ENSZ egyezményének, mely 14 évben jelöli ki a munkára foghatóság alsó határát.

A törvénytervezet támogatói szerint mindez csak a gyerekek érdekében történik, mert az eddigi feketegazdaság "fehérítése" (vagy legalábbis szürkítése) jogi védelmet és korrekt fizetéseket garantál a gyermekmunkásoknak. Hiszen a gyermekmunka az azt tiltó törvénytől függetlenül igenis létezik Bolíviában (is).

0 Tovább

Agresszív gyerek csirkecombot eszik

Figyelem, igaz brit tudósos cikk következik. Brit (ezúttal tényleg brit) tudósok kimutatták, hogy növeli az agresszív viselkedésformák esélyét a gyerekeknél, ha olyan húst esznek, melyet a csontról kell leszopogatni - legyen az comb vagy szárny. Ez it NEM a Hírcsárda.

Az igen tekintélyt parancsoló 12 esetet felvonultató vizsgálatban azt találták, hogy a 6 év 10 év közötti gyerekek közül azok az agresszívabbak, akik ilyen csontos "alkatrészét" kapják az állatnak, szemben azokkal, akiknek falatokra feldarabolva teszik a tányérra a szülők a vasárnapi rántott husit.

0 Tovább

Ki a hibás a nemi erőszakért? Hát persze, hogy a szülő...

Bár a legutóbbi hírekből úgy tűnhet, hogy Indiában (is) csak a nő lehet hibás abban, ha erőszak éri, mostanában mintha józanabb hangok is érkeznének arról a tájról a témában. Egy sor újabb erőszakos eseményt követően Narenda Modi miniszterelnök új felelőst keresett és talált az országában különösen nagy problémát jelentő nemi erőszakra.

nemi erőszak India NőBlog

De előtt egy kis visszatekintés, mit gondolnak a kérdésről az indiai politikusok.

0 Tovább

Kis gyerekek és nagy kutyák fotókon

Gyerek és kutya mindig népszerű párosítás. Különösen akkor, ha a fotós célja, hogy minél kisebb babát és minél nagyobb négylábút párosítson egymás mellé. A következő fotók pont ilyenek. Nem akarok ünneprontó lenni, de a fotók nézegetése közben ne csak a cukiságfaktor jusson eszünkbe.

További képekért kattints tovább!

0 Tovább

Ortodox zsidó fiúnak a jesivában a helye?

Arról már többször írtam, hogy a lányok tanulását milyen kulturális, vallási tényezők nehezíthetik vagy tehetik akár teljesen lehetetlenné. Gondoljunk például Malala Yousafzaira. De sokszor nem könnyebb a helyzete a fiúknak sem. A múltkor olvastam a The Telegraphban, hogy az észak-londoni iskolákból akár ezer, 13 és 16 év közötti fiú is "eltűnik".

Zsidó kisfiúkról van szó, akiket a szüleik kivesznek a "rendes" iskolákból azért, hogy illegális vallási iskolába írassák át őket, ahol nem beszélnek angolul és nem tanulnak közismereti tárgyakat.

0 Tovább

18 kontra 10: megrontottak tízévesen

A korábbi Miss America, Vanessa Williams színésznő most, sok év után mesélt arról, hogy 10 éves korában érte az első szexuális tapasztalat - egy 18 éves lány részéről. Azt mondja, hogy a történtek örökre megváltoztatták az életét, a viselkedését, a világról alkotott szemléletét. És hordozza magában az emléket, pedig azóta sok-sok év telt el.

Tízéves volt, amikor barátnője szüleivel kaliforniai vakációra indult. "A család egyik barátjánál laktuk, akiknek volt egy 18 éves lányuk - meséli. - Először csodáltam, az egyik legmenőbb csajnak láttam, akit valaha is ismertem. A társaságában úgy éreztem, én is nagylány vagyok. Egyik éjszaka, amikor a többiek már aludtak, bejött a szobámba és azt mondta, feküdjünk le a padlóra. Megfogta a fenekem és figyelmeztetett, hogy maradjak csendben."

0 Tovább

A gyerekeket ágyba dugni komoly meló (videóval)Manapság a time-lapse (leegyszerűsítve: felgyorsított) videók korát éljük. Alább egy 21 éves norvég anyát, bizonyos Henriette Jonassent láthatod, amint igyekszik két külön szobában ágyba dugni kétéves ikreit. Nem lehet nem együtt érezni vele. De hogy miért nem egy szobában altatja az ikreket, ha már ennyire macerás külön szobás stratégia, az rejtély.

0 Tovább

Oltásellenes szülő vigye a gyerekét máshová!

Kevés olyan téma van a gyerekek egészsége körül, ami jobban megosztaná a közvéleményt, mint a védőoltások kérdése. Különösen pedig a kötelező védőoltások kérdése. A védőoltásokkal kapcsolatos tájékoztatás főként a gyermekorvosok feladata - lenne. De olvasgatva a különböző fórumok ezzel kapcsolatos kommentjeit olvasgatva, a lövészárok két oldalán megmerevedett, egymás felé egy tapodtat sem mozduló arcvonalakat látva csoda-e, ha van gyermekorvos, aki eleve nem megy bele meddő meggyőzési kísérletekbe egy oltásellenes szülővel? Inkább azt mondja, hogy aki nem oltat, az egyáltalán ne vigye hozzá a gyerekét.

Mert ha a védőoltások tekintetében nem ad az orvos véleményére, nem bízik benne, akkor hogyan bízna meg benne más kérdésekben? Russel Saunders így ír erről a The Daily Beast oldalon:

0 Tovább

Ki mondta, hogy egy pasiról nem készülhetnek terhesfotók?

Nagy has, előtte szívecskét formáló kéz - tipikus beállítások, amikor a terhesség 9 hónapját akarja valaki megörökíteni fotókon. De ahogy a régi kínai mondás tartja: "Az, hogy egy pasi nem lehet terhes, nem jelenti egyben azt is, hogy nem készülhetnek róla terhesfotók." Vagy valami ilyesmi. (Ha már egyszer azt már úgyis kipróbálhatták, milyen érzés az édes terhet cipelni."

Ezen a véleményen lehetett egy Reddit-felhasználó, bizonyos DruishPrincess69 is. Mivel a felesége azt mondta, hogy nem szeretné magát terhesfotókon viszontlátni, a kispapa úgy gondolta, beugrik ő modellnek. Íme az eredmény! Nézegess tipikus beállításokkal, ámde hímnemű alanyról készült terhesfotókat!

0 Tovább

Anyavilág-gyerekvilág

blogavatar

Vigyázat, a könnyed, olvasmányos külsőbe mindig komoly, szakmailag megbízható tartalmat csomagolok! Tudományos háttér hírekhez és sokakat érdeklő napi aktualitásokhoz. Gyereknevelés, egészség, betegség, pszichológia, anyaság, nőiség, a mindennapok problémái orvosi szemmel. Ha írni szeretnél nekem, itt megteheted: noblogszerkeszto@gmail.com

Ti írtátok

Feedek