A legveszélyesebb hashtagek, ha a gyerekről posztolsz

Szinte nincs is olyan szülő, aki bár használja a közösségi oldalakat, mégsem posztol legalább hébe-hóba fotót, videót vagy egyéb infókat a gyerekéről. Egy mostanában indult kampányban a gyerekről megosztott fotók veszélyeire hívják fel a figyelmet, többek között összegyűjtve azokat a hashtageket is, melyek leginkább felhívják a közösségi oldalakat éppen pedofil tartalomnak használható fotók után kutatva.

közösségi média gyerekfotók hashtag veszélyes hashtag kampány

A legveszélyesebb hashtagek közé tartozik például az első pillantásra meglehetősen ártalmatlannak tűnő #bathtime (fürdési idő).

További olvasnivaló a témában: 6 tipp a közösségi médiához újdonsült szülőknek

 0
Tovább

Edd meg vagy verd meg?

Remek hír volt az arab nők egyenjogúsága terén, hogy nemrégiben a szaúdi nők is megszerezték a jogot, hogy jogosítványt kaphassanak és autót vezessenek. Ezzel egyébként Szaúd-Arábia volt az utolsó, mely még kitartott amellett, hogy az autóvezetés kizárólag a férfiak privilégiuma. Erről én is írtam a napokban az Anyavilágon. Az egyik nagy gyorsétteremlánc gyorsan lépett és kis meglepetéssel kedveskedett az egyenjogúság terén újabb előrelépést tett muszlim nők számára: ingyen hamburgert ajánlott szaúdi autóséttermeiben a volán mögött ülő nőknek.

szaúd-arábia jogosítvány autóvezetés burger king kampány whoppher

A kampány kis szójátéka viszont finoman szólva is a visszájára sült el, mert éppen ellentétes áthallásoknak engedett teret, mint amit az ötletgazdák szerettek volna.

 0
Tovább

A szoptatás színe nem csak a fehér

Egy szoptatáspárti Facebook-csoport oldalára került ki ez a csodaszép fotó, melyen színes bőrű nők szoptatják babájukat. A kampány célja, hogy segítse és támogassa a szoptatást a fekete nők körében is, mert a mozgalom kitalálója úgy látja, hogy ez is egy olyan réteg, akik nem rendelkeznek elegendő információkkal a szoptatás előnyeiről.

szoptatás kampány feketék afroamerikaiak

Angela Warren a Chocolate Milk Mommies of Birmingham Facebook-csoport oldalára posztolta ki a képet. Ezzel akarja felhívni a figyelmet a szoptatás előnyeire és fontosságára.

 0
Tovább

Tömegközlekedés egy autista szemével

Március 26-án kezdődött és április másodikán ért véget az Autizmus Világhét. Ebből az alkalomból a brit autisták szövetsége kisfilmet készített, mely egy autista szemével mutatja be, milyen megpróbáltatásokat kell kiállnia egy autizmussal élőnek, ha tömegközlekedési eszközre merészkedik. Zajok, fények, lökdösődés. De mi hogyan segíthetünk nekik?

autizmus autista utazás tömegközlekedés kampány

A buszon vagy villamoson lökdösődés mindannyiunk számára stresszes időtöltés, de egy autista számára egyenesen rémálom.

 0
Tovább

Anyavilág-gyerekvilág

blogavatar

Dr. Simonfalvi Ildikó vagyok, két gyönyörű és okos felnőtt nagylány egyáltalán nem elfogulatlan édesanyja. Gyakorló orvosként (radiológusként) dolgozom, emellett már lassan húsz éve foglalkozom orvosi szakfordítással és egészségügyi szakújságírással. Az írás a hivatásom és hobbim is egyben. Vallom, hogy orvosként, szakmabeliként szülőknek, laikusoknak írni hatalmas felelősség. Ennek szellemében születnek az Anyavilágon megjelenő írások - nem kívülállóként, hiszen anyaként, szülőként én megélem mindazt, amiről itt olvashatsz. Célom a hiteles és megbízható egészségügyi tájékoztatás, máskor "csak" az igényes szórakoztatás, elgondolkodtatás. Kérlek, ne feledd, hogy bár az egészségügyi témájú írásaimat a legnagyobb gonddal és utánajárással készítem, az Anyavilág cikkei mégsem helyettesíthetik az orvosi szakvéleményt! Ha írni szeretnél nekem, itt megteheted: noblogszerkeszto@gmail.com

Kövess a Facebookon!