Hosszú út hazáig − Írország az abortusztörvényről szavaz

Az írek pénteken szavaznak az abortusztörvényről. A kérdés fontosságát mi sem jelzi jobban, mint hogy a hazájuktól távol élők közül sokan akár 12-14 órát is hajlandók utazni, hogy a szavazás időpontjában otthon legyenek. Sokan még akár az Egyesült Államokból, Vietnamból, Dubajból vagy Baliról tartó hosszú utat is bevállalják ezért.

abortusz abortusztörvény hometovote írország népszavazás

Az erről szóló szelfik rendre #hometovote (nagyjából: úton hazafelé a szavazásra) hashtaggel kerülnek fel a közösségi oldalakra.

0 Tovább

A fiú maradhat, a lánynak meg kell halnia

A modern tudomány ma már arra is módot nyújt, hogy már korán, a terhesség kezdeti szakaszában kimutatható legyen a magzat neme. A diagnosztika adta lehetőséget azonban sokan arra használják fel, hogy terhességmegszakítást kérjenek, ha a baba neme nem megfelelő számukra. Mit gondoljunk arról, amikor a hihetetlenül fejlődő technika vívmányait modern Taigetoszként használjuk, elpusztítva azt, aki nem illik bele családalapítási elképzeléseinkbe?

abortusz terhességmegszakítás nemek szerinti szelekció india kína

Korábban, a boldog "békeidőkben" fel sem merülhetett, hogy egy pár azért kérjen terhességmegszakítást, mert a nő hasában kisfiú növekszik, ők pedig kislányra vágynak - vagy éppen fordítva.

0 Tovább

A vetélés nem áprilisi tréfa

Egy nő a közösségi oldalon kérte, hogy senki ne tegyen ki vicces posztokat április elsején azt állítva, hogy várandós, ha ezt csak tréfának szánja. Sokan bele sem gondolnak - írta −, hogy ez milyen mélyen érinti lelkileg azokat, akik elvetéltek, halva született a magzatuk, vagy bármilyen más okból nem lehet gyerekük. És ha már így szóba jött, beszéljünk a spontán vetélés okairól is egy kicsit.

vetélés abortusz spontán vetélés spontán abortusz okok

Ezt a posztot talán időszerűbb lett volna április elsején kitenni...

0 Tovább

Mostohaapja megerőszakolta, 11 évesen szült

A múlt hét megrázó híre volt, hogy egy paraguayi kislány 11 évesen világra hozta gyermekét. Kislány az újszülöttet. A terhesség nemi erőszak útján fogant, az erőszaktevő maga a kislány mostohaapja volt. Miután a paraguayi hatóságok elutasították az abortusz iránti kérelmet, a kislánynak meg kellett szülnie gyermekét. Az eset ismét rávilágít, hogy felül kellene bírálni az igen szigorú latin-amerikai abortuszellenes törvényeket.

Ezt olvastad már?

A sátásnizmus lenne a megoldás a szabad abortusz jogára?

Utazz az abortuszért!

0 Tovább

A sátánizmus lenne a megoldás a szabad abortusz jogára?

Pro-life és pro-choice. Életvédők és abortuszpártiak. Mindenki fújja a maga igazát, mindkét félnek gondosan felépített ideológiája van arra, hogy az abortusz miért közönséges gyilkosság. Vagy nem. Sőt szabad emberi jog, rendelkezés saját testünk felett. Sokan megszólalnak a kérdésben pro és kontra, nálunk most például egy felmérés kapcsán, mely szerint az abortusz előtti kötelező tanácsadáson megalázzák a nőket. Vagy nem. Erre a legvégén még visszatérek. De hogy éppen a sátánisták szólalnak meg a kérdésben, arra álmomban sem gondoltam volna. Pedig ahogy kicsit utána olvastam, voltaképpen nem is annyira meglepő.

0 Tovább

A védőnők egyharmada abortuszellenes

Az emberi méltóságot sértő méltatlan helyzetek is előfordulnak a családvédelmi szolgálatok abortusz előtti tanácsadásain, ahol nem egyszer agitálják a nehéz helyzetbe került nőket megfogant magzatuk megtartására - derült ki a Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) legfrissebb kutatásából, melyet kedden ismertettek.

Tapasztalnak-e jogsértést magyar nők az abortusz-tanácsadás során? Tiszteletben tartják-e érzelmeiket, döntésüket, méltóságukat, személyes autonómiájukat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték és kapták meg a választ a PATENT kutatói annak a 2014 májusában végzett felmérésnek a során, amelyben hat kérdezőbiztos 30 napon át összesen 25 családvédelmi szolgálat előtt igyekezett információkat szerezni a művi terhességmegszakítás előtt kötelező tanácsadásokon megjelentektől.

0 Tovább

Vetélésért börtön – mégis ember a magzat?

A várandós nő túlélte az emberrablást, a megerőszakolást és a verést - magzata azonban nem volt ilyen szerencsés. Az amerikai rendőrség emberölésnek minősítette az esetet, ezért a nő exét most gyilkosság miatt körözik. Ami ismét felveti a kérdést: saját személyiséggel rendelkező ember-e a magzat?

0 Tovább

Anyavilág-gyerekvilág

blogavatar

Vigyázat, a könnyed, olvasmányos külsőbe mindig komoly, szakmailag megbízható tartalmat csomagolok! Tudományos háttér hírekhez és sokakat érdeklő napi aktualitásokhoz. Gyereknevelés, egészség, betegség, pszichológia, anyaság, nőiség, a mindennapok problémái orvosi szemmel. Ha írni szeretnél nekem, itt megteheted: noblogszerkeszto@gmail.com

Ti írtátok

Feedek