Mit tehet egy nő, ha zaklatják, a neten megerőszakolással fenyegetik. Nos, segítséget két a mamától? No, nem a sajátjától, hanem a pasik anyukájától. Legalábbis így gondolta az a fiatal nő, aki az őt molesztálók mamáihoz szaladt „árulkodni”. Aztán az ötlet akár még be is válhat.

cyberbullying internetes zaklatás nemi erőszak közösségi oldalak Twitter

Alanah Pearce 21 éves ausztrál diák, aki videójátékokat próbál ki és ezt saját Youtube csatornáján is megosztja. Úgy döntött, hogy a Facebookon üzen a fiúk anyukáinak, miután a srácok többször is azzal fenyegették a neten, hogy molesztálni fogják. Az egyik anya válaszolt, és Pearce közzétette a választ a Twitteren 29 ezer követőjének.

„Időnként megerőszakolással fenyegető üzeneteket írogattak nekem, ezért amikor az egész kezdett nagyon kényelmetlen lenni számomra, akkor úgy gondoltam, megosztom ezt az infót az anyukájukkal” − írta a közösségi oldalon november 28-án. Arról is beszámolt, amikor az egyik anya válaszolt neki, és biztosította, hogy beszélni fog a fiával. „Egy kézzel írott levelet kaptam tőle, amiben azt írja, hogy a környezetében beszélt a többi anyával is – mondta el Pearce a BBC-nek. − Azt tervezi, hogy bemegy a helyi iskolába, hogy ott is beszéljen az internetes zaklatásról, a cyberbullyingról, és megpróbálja rávenni a szülőket, hogy figyeljenek oda arra, mit csinál a gyerekük a neten.”

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

 

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!